Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 05:24
Αρχική youtube iPhone 12: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο της...

iPhone 12: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο της Apple

Η φετινή κυκλοφορία του νέου iPhone 12 είναι η πιο παράξενη στην πρόσφατη ιστορία της Apple και δεν έχει καν ξεκινήσει. Η πανδημία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο πρόγραμμα παραγωγής και οδήγησε σε καθυστερήσεις στη δημοσιοποίηση των τηλεφώνων στο κοινό. Κάποια ζητήματα είναι ακόμη ασαφή σχετικά με το νέο handset και ενδέχεται η Apple να μην έχει ακόμη απαντήσεις για αυτά.

Όμως πολλά άλλα νέα έχουν αποκαλυφθεί, μέσω διαφόρων διαρροών και αποκαλύψεων. Γνωρίζουμε περίπου πώς θα μοιάζουν τα τηλέφωνα, πόσα μοντέλα θα υπάρχουν διαθέσιμα και μερικές από τις νέες δυνατότητες που η Apple ελπίζει ότι θα ενθαρρύνουν τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές θα κυκλοφορήσουν περισσότερα νέα iPhone από ποτέ με τον αριθμό τους να φτάνει τα τέσσερα διαφορετικά μοντέλα.  Αρχικά θα λανσαριστούν το μικρότερο iPhone 12 και το μεγαλύτερο. Στη συνέχεια, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις του pro, όπως φέτος, που αποτελούνται από ένα iPhone 12 Pro και ένα iPhone 12 Pro Max.

Αυτά τα τέσσερα τηλέφωνα θα διατίθενται σε τρία διαφορετικά μεγέθη, σύμφωνα με αναφορές. Το κανονικό iPhone 12 θα διατίθεται σε μέγεθος 5,4 και 6,1 ιντσών. το Pro θα έχει έκδοση 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών.

Εάν αυτό το μικρό τηλέφωνο αποδειχθεί δημοφιλές στο κοινό, θα είναι το μικρότερο τηλέφωνο που κυκλοφόρησε η Apple από την πρώτη έκδοση του iPhone SE, το οποίο έγινε εξαιρετικά δημοφιλές.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

iphone 12 apple

Είναι σπάνιο φαινόμενο η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης του τηλεφώνου. Συνήθως, συμβαίνει με ένα εντελώς προβλέψιμο πρόγραμμα όπου γίνεται η παρουσίαση του τηλεφώνου σε μια εκδήλωση στα μέσα Σεπτεμβρίου, προτού αρχίσει να πωλείται την επόμενη εβδομάδα της παρουσίασης.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια γύρω από τα νέα τηλέφωνα. Είναι σαφές ότι τα προβλήματα που οφείλονται στην πανδημία, έχουν προκαλέσει αλλαγές στην ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone, αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς ακριβώς αυτά τα προβλήματα θα επηρεάσουν το πρόγραμμα για την κυκλοφορία του handset. Είναι πιθανό ακόμη και η ίδια η Apple να μην γνωρίζει.

Η Apple θα πραγματοποιήσει ένα σημαντικό event την εβδομάδα που θα κυκλοφορούσε κανονικά τα νέα iPhone, στις 12 Σεπτεμβρίου. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι ένα event σχετικά με τα iPhone, αλλά ως αποκάλυψη για ένα νέο Apple Watch, νέα iPad και ίσως ακόμη περισσότερα.

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι τα τηλέφωνα θα παρουσιαστούν «λίγες εβδομάδες» αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με τους επενδυτές. Ωστόσο, δεν ανέφερε εάν η ανακοίνωση θα καθυστερούσε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας, ή κάτι πιο συγκεκριμένο σχετικά με το πόσο θα καθυστερήσει τελικά και αυτή ήταν η μόνη δημόσια δήλωση για το θέμα.

Οι φήμες υποδηλώνουν ότι τα τηλέφωνα πιθανότατα θα αποκαλυφθούν και θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο, περίπου ένα μήνα αργότερα από το συνηθισμένο. Δεδομένου ότι η Apple δεν έχει δώσει κάποια άλλη ενημέρωση, μια ημερομηνία που θα καθυστερούσε την κυκλοφορία περισσότερο από αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τόσο στους πελάτες όσο και στους επενδυτές.

Δεδομένης της απρόβλεπτης φύσης του τρέχοντος έτους, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα. Ακόμα κι αν η Apple στοχεύει να λανσάρει τα νέα τηλέφωνα τον Οκτώβριο δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα είναι σε θέση να το κάνει.

Τιμή

iphone 12 apple

Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι τα νέα τηλέφωνα θα είναι πιο ακριβά από την τρέχουσα σειρά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως δεν θα είναι.

Το νέο, μικρότερο iPhone 12 – το μοντέλο 5,4 ιντσών – θα μπορούσε να δώσει στην Apple νέα ευελιξία για να προσφέρει τα μικρότερα μοντέλα της νέας σειράς της λίγο πιο φθηνά από το κανονικό. Ορισμένες φήμες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να ξεκινά από τα 649 δολάρια, το οποίο θα το έκανε το φθηνότερο τηλέφωνο OLED που έχει πουλήσει η Apple, εξυπηρετώντας παρόμοιο σκοπό με το iPhone SE.

Η τιμή των νέων iPhone είναι πιο ρευστή από σχεδόν όλα τα άλλα μοντέλα και μπορεί να αλλάξει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Σχεδιασμός

Η μεγάλη αλλαγή στο σχεδιασμό του iPhone φέτος είναι ότι θα δανειστεί από την εμφάνιση του iPad Pro. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τις επίπεδες, μεταλλικές πλευρές που έχουμε δει σε αυτά τα προϊόντα, αντί για τις καμπύλες του τελευταίου μοντέλου.

Δεν είναι σαφές ποια από τα μοντέλα θα αποκτήσουν αυτό το νέο σχέδιο. Είναι πολύ πιθανό οι εκδόσεις Pro να μοιάζουν περισσότερο με το iPad Pro, ενώ οι τυπικές εκδόσεις του iPhone 12 θα μοιάζουν με το iPhone 11.

Θα υπάρξουν και άλλες μικρές τροποποιήσεις που βασίζονται σε αυτή την αλλαγή. Θα υπάρχει χώρος για επιπλέον αισθητήρες στο τμήμα της κάμερας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου – για μεγαλύτερους φακούς και τον αισθητήρα LiDAR – καθώς και η προσθήκη μιας επιπλέον θέσης στην άκρη του τηλεφώνου, η οποία μπορεί να είναι μια κεραία 5G.

Θα υπάρχει επίσης και μια πιο μικρή τροποποίηση στο σχεδιασμό: Η Apple φημολογείται ότι θα αλλάξει το σκούρο πράσινο που λάνσαρε με το iPhone 11 Pro για ένα νέο navy blue χρώμα. Ορισμένες διαρροές αναφέρουν επίσης ότι το κανονικό iPhone 12 μπορεί να κυκλοφορήσει και σε μια σειρά διαφορετικών χρωμάτων.

Νέα χαρακτηριστικά

iphone 12 apple

Η νέα σχεδίαση θήκης θα χρησιμεύσει ως βάση για πολλές νέες δυνατότητες.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η κάμερα αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Apple. Αναμένεται να βελτιωθεί λοιπόν αποδίδοντας πιο λεπτομερείς φωτογραφίες, αλλά η σημαντική αλλαγή σε αυτό το τμήμα του τηλεφώνου θα είναι η προσθήκη ενός αισθητήρα LiDAR. Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνο να χαρτογραφήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χώρο γύρω από αυτό και έτσι να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά και να βοηθήσει με πράγματα όπως η ταχύτερη αυτόματη εστίαση.

Τα νέα τηλέφωνα αναμένεται επίσης να είναι τα πρώτα με υποστήριξη 5G. Οι φήμες αναφέρουν ότι η Apple ήταν απογοητευμένη με την απόδοση του 5G, αλλά έχει επικριθεί για το ότι άργησε να προσφέρει αυτή την τεχνολογία σε σχέση με τους αντιπάλους της όπως η Samsung.

Υπήρξαν και άλλες φήμες που δεν φαίνονται τόσο σίγουρες, όπως ότι τα νέα τηλέφωνα θα μπορούσαν να έχουν διαφορετικό σύστημα κάμερας στο μπροστινό μέρος που θα μειώσει το μέγεθος της εγκοπής και ότι θα μπορούσε να προσθέσει η οθόνη “ProMotion” από το iPad Pro, με αυξημένο ρυθμό ανανέωσης.

Όπως πάντα, η Apple θα παρουσιάσει έναν νέο και καλύτερο επεξεργαστή. Μιλάμε πιθανότατα για τον A14, ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερη απόδοση όσο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Samsung Galaxy smartwatch: Πώς να το συνδέσετε με το νέο σας κινητό

Η σύνδεση ενός Samsung Galaxy smartwatch με ένα νέο κινητό μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολή ή και ενοχλητική διαδικασία, καθώς δεν είναι...

Ποια ήταν τα πιο δημοφιλή και επικίνδυνα ransomware για το 2020;

Το 2020 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ransomware συμμορίες. Με την απότομη μετάβαση στην απομακρυσμένη...

Πώς να αποκτήσετε όλες τις παραγγελίες της Amazon την ίδια ημέρα

Εάν είστε από τους ανθρώπους που παραγγέλνουν πολλά πράγματα από την Amazon, όμως επιθυμείτε να λάβετε όλα τα πακέτα σας την ίδια...

Τρόπος εκκαθάρισης δεδομένων περιήγησης στο Safari με shortcut

Εάν χρησιμοποιείτε το Safari σε Mac και θέλετε να εκκαθαρίσετε γρήγορα το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να ψάξετε όλο το...

COVID-19: Τετραπλασιάστηκαν οι DDoS επιθέσεις με στόχο το e-commerce

Οι DDoS επιθέσεις που στοχεύουν το e-commerce στην Ευρώπη έχουν τετραπλασιαστεί τους τελευταίους οκτώ μήνες. Σύμφωνα με έρευνα της Stormwall, μεταξύ Φεβρουαρίου...

2020: Το 1/5 των καταναλωτών έχει πέσει θύμα κλοπής στοιχείων ταυτότητας

Ένα στα πέντε άτομα έχει επηρεαστεί από απάτη που σχετίζεται με κλοπή στοιχείων ταυτότητας κατά το 2020....

Πώς να ρυθμίσετε τη διπλή SIM με eSIM σε συσκευή iPhone;

Εάν διαθέτετε μία συσκευή iPhone XR, XS, iPhone XS Max ή μεταγενέστερη έκδοση, έχετε τη δυνατότητα eSIM. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο...

Πώς να επιλέξετε ποιες επεκτάσεις θα εμφανίζονται στο toolbar του Edge

Οι επεκτάσεις στον Microsoft Edge μπορούν να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας πιο χρήσιμο. Αλλά μερικές φορές μπορεί να μην σας αρέσει...

COVID-19 εμβόλια: Η Βόρεια Κορέα χακάρει φαρμακευτικές

Η Νότια Κορέα, για την ακρίβεια η υπηρεσία πληροφοριών της, απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εισβάλει σε εταιρείες της Νότιας...

Drupal: Ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση exploits

Οι προγραμματιστές του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου Drupal (CMS) κυκλοφόρησαν έκτακτες ενημερώσεις ασφαλείας λόγω της διαθεσιμότητας κάποιων exploits, που μπορούν να θέσουν σε...