ΑρχικήHow ToTips για την δημιουργία ενός ισχυρού password

Tips για την δημιουργία ενός ισχυρού password

Όλοι μας χρησιμοποιούμε πολλές διαφορετικές εφαρμογές όπως το Facebook, το Twitter, το Gmail και το Instagram. Ως εκ τούτου πρέπει να θυμόμαστε πάρα πολλά password, το οποίο φυσικά δεν είναι εύκολο. Επίσης, το password πρέπει να είναι ισχυρό και να αποτελείται από ένα συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων, ώστε να μην είναι εύκολος στόχος για τους χάκερ. Παρακάτω θα δείτε μερικά tips για την δημιουργία ενός ισχυρού password.

Συμβουλές για τη δημιουργία ισχυρού κωδικού πρόσβασης (password)

* Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε κατά τη δημιουργία ενός νέου password είναι ότι δεν πρέπει να είναι ίδιο με άλλα password άλλων λογαριασμών. Εάν ένας λογαριασμός έχει παραβιαστεί, τότε και οι άλλοι που έχουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο.

* Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε το όνομά σας ή τα ονόματα κανενός μέλους της οικογένειάς σας. Κάτι τέτοιο θα διευκολύνει τους χάκερ να εισβάλλουν στον λογαριασμό σας. Επίσης, δεν πρέπει να ορίσετε τον αριθμό του κινητού σας ως κωδικό πρόσβασης. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε τον κωδικό της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας ως κωδικό πρόσβασης.

* Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε τα γενέθλιά σας ή τις ημερομηνίες επετείων, καθώς αυτό θα διευκολύνει τους εισβολείς να παραβιάσουν τον λογαριασμό σας και να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία.

password

* Συνιστάται επίσης να μην ορίσετε ως password τον αριθμό διαβατηρίου, τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου ή τον αριθμό της ταυτότητας, καθώς ορισμένοι από τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας ενδέχεται να έχουν ήδη αυτές τις λεπτομέρειες.

* Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην επαναχρησιμοποιήσετε έναν παλιό κωδικό πρόσβασης. Πρέπει να θυμάστε ότι οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν μπορεί να βρίσκονται στο dark web.

* Δεν πρέπει να αποθηκεύετε τους κωδικούς πρόσβασής σας στο διαδίκτυο, ούτε ως πρόχειρο email. Μπορείτε πάντα να σημειώνετε ή να αποθηκεύετε τα password στη συσκευή σας που δεν είναι συνδεδεμένη στον ιστό, αλλά να είστε σίγουροι ότι κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση.

* Πρέπει να διασφαλίζετε ότι αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασής σας κάθε λίγους μήνες, καθώς αυτό αποτρέπει την εισβολή των χάκερ.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS