ΑρχικήsecurityΠεριεχόμενο του Ισλαμικού Κράτους ανακαλύφθηκε στο διαδίκτυο

Περιεχόμενο του Ισλαμικού Κράτους ανακαλύφθηκε στο διαδίκτυο

Ερευνητές του Institute of Strategic Dialogue (ISD), ανακάλυψαν μία τεράστια συλλογή περιεχομένου στο διαδίκτυο, που ανήκει στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

διαδίκτυο

Πρόκειται για ένα σύνολο προπαγανδιστικού περιεχομένου, με περισσότερες από 90.000 καταχωρήσεις και έχει περίπου 10.000 επισκέπτες το μήνα.

Σκοπός του είναι η προαγωγή εξτρεμιστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο και παρά τις προσπάθειες των αρχών, τόσο στην Αμερική όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αφού τα δεδομένα είναι αποθηκευμένα σε πολλά διαφορετικά μέρη.

Το υλικό περιλαμβάνει λεπτομέρειες τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Manchester Arena στις 22 Μαΐου 2017, στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2005 και στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

“Μπορείτε να βρείτε ό, τι πρέπει να ξέρετε για να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε μια επίθεση“, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της ISD, Moustafa Ayad, ο οποίος ανακάλυψε το αρχείο.

“Πράγματα που διδάσκουν πώς να γίνετε καλύτερος τρομοκράτης ουσιαστικά.”

Το ISD ονόμασε τη συλλογή Caliphate Cache.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, τα δεδομένα κατανέμονται από ένα αποκεντρωμένο σύστημα και όχι από κάποιον server. Οποιοσδήποτε είναι σε θέση να μοιραστεί το περιεχόμενο στο διαδίκτυο, μέσω server που βασίζονται σε διαφορετικές τοποθεσίες.  

Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για να διαδίδει το περιεχόμενό του, είναι το hijacking λογαριασμών διάσημων ατόμων. Μία τέτοια περίπτωση ήταν η παραβίαση του λογαριασμού ενός θαυμαστή του Justin Bieber, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για την προβολή υλικού από τη συλλογή του Caliphate Cache.

Εκτός από τρομοκρατικές ενέργειες, το υλικό περιλαμβάνει και τη φιλοσοφία του Ισλαμικού Κράτους σχετικά με τον τρόπο ζωής. Τα άτομα που φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιεχόμενο είναι από τα αραβικά κράτη και κυρίως ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Όπως ανακάλυψε το ISD, το Caliphate Cache δεν είναι η μοναδική συλλογή εξτρεμιστικού περιεχομένου που κυκλοφορεί το διαδίκτυο.

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και να κατεβάσουν το περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατία, όμως πρόκειται για ένα συνεχώς αυξανόμενο κίνδυνο που κατακλύζει το διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS