ΑρχικήinetΗ ByteDance αρνείται να πουλήσει τον κωδικό του TikTok

Η ByteDance αρνείται να πουλήσει τον κωδικό του TikTok

Η δημιουργός εταιρεία του δημοφιλούς TikTok, η ByteDance, η οποία εδρεύει στην Κίνα, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει τον αλγόριθμό της για την εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο με οποιονδήποτε τρόπο, σύμφωνα με πηγές που ανέφερε η South China Morning Post.

ByteDance

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει αρκετή κριτική τις τελευταίες εβδομάδες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς όπως δηλώνει η εφαρμογή TikTok υποκλέπτει δεδομένα και κατασκοπεύει τους χρήστες, κάτι που οδήγησε τον Πρόεδρο της Αμερικής, να απαιτήσει από την εταιρεία να εκχωρήσει τα δικαιώματά της σε κάποια αμερικάνικη εταιρεία.

Μία από τις κύριες ανησυχίες ήταν ο κώδικας προγραμματισμού στην καρδιά της εφαρμογής, που αποφασίζει ποιο περιεχόμενο θα εμφανίζεται σε ποιον.

Εταιρείες όπως η Microsoft και η Oracle, μεταξύ άλλων, ήταν υποψήφιοι αγοραστές, με την προσδοκία να ληφθεί κάποια απόφαση σχετικά με τον αλγόριθμο.

Ωστόσο η ByteDance ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει το βασικό μέρος της εφαρμογής της, με την πηγή να λέει ότι η ByteDance «δεν θα παραδώσει τον πηγαίο κώδικα σε κανέναν αγοραστή των ΗΠΑ, αλλά η ομάδα τεχνολογίας του TikTok στις ΗΠΑ μπορεί να αναπτύξει έναν νέο αλγόριθμο με το σκεπτικό ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να πουληθεί, αλλά όχι και ο κινητήρας του.»

Το TikTok βρίσκεται σε συνομιλία με την κυβέρνηση για να επιλύσει το ζήτημα, αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Ωστόσο εάν ο Trump δεν ακολουθήσει τους όρους της εταιρείας, το TikTok, το οποίο είναι ευρέως δημοφιλές στους νέους Αμερικανούς, ειδικά καθώς η πανδημία μείωσε δραματικά τις κοινωνικές τους συναναστροφές, θα μπορούσε να σταματήσει να λειτουργεί μετά την προθεσμία πώλησης στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος μέχρι τώρα δεν έχει δείξει σημάδια ανάκλησης.

Έτσι τελικά, μπορεί το TikTok να παραμείνει στη δικαιοδοσία της ByteDance και να μην πραγματοποιηθεί καμία πώληση. Η Κίνα εξέδωσε έναν νέο ρυθμιστικό κανόνα που απαιτεί από την ByteDance να αναφέρει τεχνικά και οικονομικά ζητήματα που εμπλέκονται στην πώληση, με την αναθεώρηση να θεωρείται “ουσιαστική και χρονοβόρα”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS