ΑρχικήsecurityIBM προς ΗΠΑ: Περιορίστε τα data των συστήματων facial recognition

IBM προς ΗΠΑ: Περιορίστε τα data των συστήματων facial recognition

Η IBM ζήτησε από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να περιορίσει τα export των συστημάτων facial recognition (αναγνώρισης προσώπου), ιδίως σε χώρες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τα χρησιμοποιήσουν για μαζική παρακολούθηση, φυλετικά προφίλ ή άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε επιστολή που στάλθηκε στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η IBM υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρότερων ελέγχων των export για τις τεχνολογίες facial recognition (αναγνώρισης προσώπου) που χρησιμοποιούν αυτό που αναφέρεται ως αντιστοίχιση «1-to-many».

IBM

Αυτά τα προτεινόμενα στοιχεία ελέγχου περιλαμβάνουν τον έλεγχο των export και των δύο κάμερων υψηλής ανάλυσης που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή δεδομένων και των αλγορίθμων λογισμικού που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση και αντιστοίχιση αυτών των δεδομένων σε μια βάση δεδομένων με εικόνες και τον περιορισμό της πρόσβασης σε διαδικτυακές βάσεις δεδομένων εικόνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των συστημάτων αναγνώρισης προσώπου “1-to-many”.

“Αυτά τα συστήματα διαφέρουν από τα συστήματα αντιστοίχισης προσώπου “1-to-1” τα οποία επαληθεύουν ότι ένα άτομο είναι αυτό που λέει ότι είναι” αναφέρει ο αντιπρόεδρος της IBM Christopher Padilla σε ένα blog post.

“Αλλά σε μια εφαρμογή ‘1-to-many’, ένα σύστημα μπορεί, για παράδειγμα, να επιλέξει ένα πρόσωπο από το πλήθος αντιστοιχίζοντας το με μια εικόνα σε μια βάση δεδομένων που περιέχει πολλές εικόνες.”

“Τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου δεν λειτουργούν χωρίς αυτά τα δεδομένα. Ο έλεγχος της πρόσβασης σε τέτοια δεδομένα από διαδικτυακές πηγές θα μπορούσε να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού ορισμένων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο περιορισμός της πρόσβασης στα εκπαιδευτικά δεδομένα μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τον περιορισμό του συστήματος ικανότητας αναγνώρισης προσώπου για τη διεξαγωγή μαζικής παρακολούθησης και την αντιστοίχιση «1-to-many»”, έγραψε η εταιρεία.

Η IBM συνέστησε επίσης μια πολυμερή συμφωνία, όπως η συμφωνία Wassenaar για να αυξηθεί η παγκόσμια συνεργασία για να περιοριστεί η ικανότητα των «κατασταλτικών καθεστώτων» να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις τεχνολογίες.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Ιούνιο η Big Blue αποφάσισε να αποχωρήσει από την επιχείρηση αναγνώρισης προσώπου, φοβούμενη ότι η τεχνολογία της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση των φυλετικών διακρίσεων.

“Η IBM αντιτίθεται σθεναρά και δεν θα επιτρέψει τη χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου που προσφέρεται από άλλους προμηθευτές, για μαζική παρακολούθηση, φυλετικά προφίλ, παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών ή για οποιονδήποτε σκοπό που δεν συνάδει με τις αξίες και τις αρχές μας για διαφάνεια,” ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της IBM Arvind Krishna σε επιστολή του προς το Κογκρέσο.

Επίσης φέτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούσε την ιδέα της απαγόρευσης της χρήσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους. Η ΕΕ, όπως ανέφερε το Reuters, εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της αναγνώριση προσώπου σε δημόσιους χώρους – πάρκα, τουριστικά σημεία και αθλητικούς χώρους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS