ΑρχικήsecurityDark Web, εκεί που οι παραβιάσεις δεδομένων διαρκούν μήνες

Dark Web, εκεί που οι παραβιάσεις δεδομένων διαρκούν μήνες

Οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να ταλαιπωρήσουν τα θύματά τους για πολλούς μήνες μετά το αρχικό συμβάν. Και για τη βιομηχανία των ξενοδοχείων οι παραβιάσεις αυτές είναι ένα συχνό φαινόμενο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

παραβιάσεις

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός, ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο πωλούν συνεχώς δεδομένα στο Dark Web και αξιοποιούν τις πληροφορίες για να ξεκινήσουν εξαιρετικά στοχευμένες απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος. Για παράδειγμα, η παραβίαση δεδομένων της MGM που έγινε γνωστή νωρίτερα αυτό το έτος, ανέφερε για πρώτη φορά ότι τα στοιχεία 10 εκατομμυρίων επισκεπτών της MGM εκτέθηκαν στο διαδίκτυο. Όμως με την συνεχιζόμενη πώληση των στοιχείων αυτών στο Dark Web ενδέχεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σε τουλάχιστον 142 εκατομμύρια επισκέπτες.

Κάθε χρόνο, ξενοδοχεία και θέρετρα συγκεντρώνουν πολλά προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών, τα οποία αποθηκεύουν στα συστήματά τους.

Στην περίπτωση που αναφέρουμε παραπάνω, ορισμένες από τις παραβιασμένες πληροφορίες επισκεπτών, όπως ημερομηνίες γέννησης, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις κατοικίας και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανήκαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, διασημότητες και γνωστά στελέχη επιχειρήσεων. Συμβάντα όπως αυτό τονίζουν τη ζωτικότητα της διασφάλισης ότι εφαρμόζονται κατάλληλοι έλεγχοι ασφαλείας cloud για τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων.

Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μελλοντικών επιθέσεων όπως αυτή, είναι πολύ σημαντικό οι ξενοδοχειακές μονάδες να φροντίζουν για την ασφάλεια και τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους. Αξιοποιώντας τις λύσεις ασφαλείας που κυκλοφορούν και προσφέρουν έλεγχο πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο, εντοπίζουν εσφαλμένες διαμορφώσεις μέσω διαχείρισης της ασφάλειας cloud, κρυπτογραφούν ευαίσθητα δεδομένα και διαχειρίζονται την κοινή χρήση δεδομένων με εξωτερικά μέρη και αποτρέπουν τη διαρροή δεδομένων, οι οργανισμοί μπορούν να διασφαλίσουν το απόρρητο και την ασφάλεια των πληροφοριών των πελατών τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS