ΑρχικήbusinessGartner: Οι CEOs θα φέρουν την ευθύνη για περιστατικά ασφαλείας!

Gartner: Οι CEOs θα φέρουν την ευθύνη για περιστατικά ασφαλείας!

Η εταιρεία ανάλυσης, έρευνας και παροχής συμβουλών “Gartner” προβλέπει ότι μέχρι το 2024 η ευθύνη για την αποτυχία προστασίας των συστημάτων από περιστατικά ασφαλείας, θα βαρύνει σε μεγάλο βαθμό το 75% των CEOs επιχειρήσεων.


Η αντιπρόεδρος έρευνας στην Gartner, Katell Thielemann, επεσήμανε ότι οι ρυθμιστικές αρχές και οι κυβερνήσεις θα αντιδρούν άμεσα στην αύξηση των σοβαρών περιστατικών ασφαλείας που έρχονται ως αποτέλεσμα της αποτυχίας διασφάλισης των CPSs. Ως μέρος της αντίδρασής τους θα είναι η αύξηση των δραστικών τους μέτρων και κανονισμών.

CEOs

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, το FBI, η NSA και η CISA έχουν ήδη αυξήσει τη συχνότητα αλλά και τις λεπτομέρειες που παρέχουν σχετικά με τις απειλές που αναδύονται όσων αφορά τα κρίσιμα συστήματα υποδομών, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν τον χώρο τις ιδιωτικής βιομηχανίας.


Σύμφωνα με την Thielemann, οι CEOs δεν θα μπορούν πλέον να προβάλουν επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη ανεπαρκών ή μη σωστών πολιτικών ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους. Επιπλέον, η Gartner σημείωσε ότι το κόστος για τις επιχειρήσεις όσον αφορά την αποζημίωση, τις δικαστικές διαφορές, την ασφάλιση, τα ρυθμιστικά πρόστιμα και την απώλεια καλής φήμης θα είναι αρκετά υψηλό. Ο οικονομικός αντίκτυπος που έχουν τα περιστατικά ασφαλείας στα CPSs, ο οποίος θα ενέχει κινδύνους ακόμη και για απώλεια ανθρώπινων ζωών, προβλέπεται να φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.

περιστατικά ασφαλείας

Η Gartner ορίζει τα CPSs ως συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να ενορχηστρώνουν την αίσθηση, τον υπολογισμό, τον έλεγχο, τη δικτύωση και τα αναλυτικά στοιχεία για να αλληλεπιδρούν με τον φυσικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Επομένως, τα CPSs υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες συνδεδεμένης πληροφορικής, επιχειρησιακής τεχνολογίας και Internet of Things (IoT), όπου ζητήματα ασφαλείας καλύπτουν τόσο τον κυβερνοχώρο όσο και άλλα πεδία, όπως περιουσιακά στοιχεία, κρίσιμες υποδομές και περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης.


Επομένως οι ηγέτες της τεχνολογίας θα πρέπει να βοηθήσουν τους CEOs των επιχειρήσεων να κατανοήσουν τους κινδύνους που αντιπροσωπεύουν τα CPSs, καθώς και την ανάγκη να υπάρχει το απαραίτητο ενδιαφέρον αλλά και ο προϋπολογισμός για την διασφάλισή τους. Όσο πιο συνδεδεμένα είναι τα CPSs, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης ενός περιστατικού ασφαλείας.


Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, μέρος της οποίας είναι, μεταξύ άλλων, οι “έξυπνες” πόλεις, και τα εξελισσόμενα αυτόνομα οχήματα, υπάρχουν κίνδυνοι, απειλές και ευπάθειες στον πεδίο του κυβερνοχώρου. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν τα CPSs που έχουν ήδη αναπτυχθεί εντός αυτών, είτε λόγω παλαιών συστημάτων που συνδέονται με δίκτυα επιχειρήσεων από ομάδες εκτός IT, είτε λόγω νέων προσπαθειών αυτοματοποίησης και εκσυγχρονισμού από τις επιχειρήσεις.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS