ΑρχικήsecurityFBI - CISA: Δεν έχουν κλέψει χάκερς data Αμερικανών ψηφοφόρων φέτος!

FBI – CISA: Δεν έχουν κλέψει χάκερς data Αμερικανών ψηφοφόρων φέτος!

Το FBI και η CISA εξέδωσαν μία κοινή δήλωση ως απάντηση σε ένα παραπλανητικό άρθρο που κυκλοφόρησε χθες στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και έγινε ήδη viral. Αυτό το άρθρο αναφέρει ότι χάκερς παραβίασαν τα εκλογικά συστήματα των ΗΠΑ και διέρρευσαν data Αμερικανών ψηφοφόρων, λίγο καιρό πριν τις φετινές εκλογές της χώρας.


Πιο συγκεκριμένα, το FBI και η CISA δήλωσαν ότι δεν έχουν δει καμία επίθεση από χάκερς με στόχο τα databases και τα εκλογικά συστήματα. Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων “Kommersant”, ένας Ρώσος χάκερ απέσπασε αρχεία που περιέχουν data περίπου 8 εκατομμύρια Αμερικανών ψηφοφόρων του Μίσιγκαν, αφού κατάφερε να εισβάλει στο database του κράτους τον Μάρτιο.

data Αμερικανών ψηφοφόρων

Επιπλέον, σύμφωνα με το Kommersant, ο χάκερ ισχυρίστηκε ότι είχε στην κατοχή του αρχεία ψηφοφοριών για τους ψηφοφόρους του Κονέκτικατ, του Αρκάνσας, της Φλόριντα και της Βόρειας Καρολίνας, αλλά σε μικρότερο αριθμό. Πρόσθεσε ακόμα ότι διέρρευσε όλα τα databases, παρέχοντάς τα δωρεάν σε ένα hacking φόρουμ από τον Ιούλιο. Ενώ τα περισσότερα αρχεία ψηφοφόρων στις πολιτείες των ΗΠΑ είναι διαθέσιμα δωρεάν, ο χάκερ ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον το database των ψηφοφόρων του Μίσιγκαν περιείχε προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες που αποτελούν “ιδιωτικά πεδία”, όπως μηνύματα email και ημερομηνίες γέννησης.


Από την άλλη πλευρά, σε μία κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Twitter, η CISA και το FBI ισχυρίστηκαν ότι δε συνέβη τέτοια παραβίαση. Τόνισαν, μάλιστα, πως δεν έχουν εντοπίσει κακόβουλες παρεμβολές στα εκλογικά συστήματα της χώρας. Ειδικότερα, οι δύο υπηρεσίες επεσήμαναν πως δεν έχουν ανακαλύψει καμία κυβερνοεπίθεση φέτος σε databases εγγραφής ψηφοφόρων ή σε συστήματα που περιλαμβάνουν ψηφοφορία.

data Αμερικανών ψηφοφόρων

Οι αξιωματούχοι του Μίσιγκαν και του Κονέκτικατ επίσης αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς ότι χάκερς παραβίασαν τα συστήματά τους, σε σχετικές τους δηλώσεις στον δημοσιογράφο του NBC News, Kevin Collier. Επιπλέον, οι δύο πολιτείες υπενθύμισαν στους Αμερικανούς ψηφοφόρους ότι τα αντίστοιχα databases των ψηφοφόρων τους είναι δημόσια, επομένως μπορεί οποιοσδήποτε να τα αποκτήσει είτε δωρεάν είτε υποβάλλοντας ένα αίτημα FOIA (Freedom of Information Act).


Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το άρθρο του Kommersant να γίνει viral και να προκαλέσει πανικό σε Αμερικανούς ψηφοφόρους. Ακόμη, το γεγονός ότι χιλιάδες Αμερικανοί κοινοποίησαν μια είδηση από ένα ρωσικό ειδησεογραφικό site χωρίς να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητά της, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με το Facebook και το Twitter να ανακοινώνουν ότι έκλεισαν ένα ρωσικό ειδησεογραφικό site που δημοσιεύει παραπλανητικά άρθρα σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS