ΑρχικήsecurityΕκλογές στις ΗΠΑ: Εκατομμύρια δολάρια στην κυβερνοασφάλεια

Εκλογές στις ΗΠΑ: Εκατομμύρια δολάρια στην κυβερνοασφάλεια

Μετά την παραβίαση των εκλογικών γραφείων της Φλόριντα πριν από τέσσερα χρόνια, εκατομμύρια δολάρια δώθηκαν στις πολιτείες των ΗΠΑ για να μπορέσουν τα εκλογικά συστήματα να προστατευτούν από μελλοντικές επιθέσεις. Το πως ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα είναι μυστικό καθώς οι supervisors των εκλογών αναγκάστηκαν να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας προτού μπορέσουν να πάρουν τα χρήματά. Η κυβερνοασφάλεια είναι ένας τομέας στον οποίο πραγματικά επενδύθηκαν πολλά χρήματα όπως θα δείτε παρακάτω αναλυτικά και μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους.

Πριν από έξι μήνες, το USA TODAY NETWORK-Florida ανέφερε σε γενικές γραμμές ότι τα χρήματα πήγαν τόσο στην κυβερνοασφάλεια όσο και στη βελτίωση της φυσικής ασφάλειας.

κυβερνοασφάλεια εκλογές

Τα δημόσια αρχεία που κυκλοφόρησαν από το USA TODAY NETWORK-Florida βοηθούν στο να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο οι επόπτες των εκλογών ξόδεψαν το μερίδιό τους από τα 14,6 εκατομμύρια δολάρια:

  • Το μεγαλύτερο μερίδιο – περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια – πήγε σε gadgetry υψηλής τεχνολογίας για να εξασφαλιστεί η βάση δεδομένων των ψηφοφόρων, να αναβαθμιστούν τα παλιά συστήματα δικτύου και οι servers και να βελτιωθεί η ασφάλεια του εκλογικού συστήματος.
  • 3,6 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων δημοσκοπήσεων που βοηθούν στην προστασία των δεδομένων των ψηφοφόρων και επιτρέπουν τη γρήγορη επαλήθευση των ψηφοφόρων, προστατεύοντας από τους ανθρώπους που ψηφίζουν δύο φορές.
  • Και 2,4 εκατομμύρια δολάρια πήγαν στην ενίσχυση της φυσικής ασφάλειας. Μία κομητεία αγόρασε αλεξίσφαιρα πάνελ για το κτίριο που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της, και επτά κομητείες αγόρασαν “κολώνες”, τους τσιμεντένιους πυλώνες που εμποδίζουν την πτώση των αυτοκινήτων σε εισόδους κτιρίων.

Λειτούργησε; “Ξεκάθαρα. Μέχρι στιγμής λειτούργησε γιατί κανείς δεν έχει δεχτεί κάποια εισβολή, “δήλωσε ο Mark Earley, επικεφαλής των εκλογών του Leon County και αντιπρόεδρος της ένωσης των εποπτικών αρχών της Φλόριντα.

Οι πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί υπάλληλοι συνεχίζουν να λένε ότι οι παραβιάσεις του 2016 δεν επηρέασαν τις πραγματικές ψήφους ούτε άλλαξαν το αποτέλεσμα των εκλογών εκείνο το έτος. Οι γενικές εκλογές του 2018 και του Μαρτίου 2020 δεν επλήγησαν από απόπειρες hacking ή spear-phishing.

Οι hackers είναι ένας κλασσικός κίνδυνος για τις εκλογές. Μια έρευνα του Pew Research Center αυτό το μήνα έδειξε ότι το 75% των Αμερικανών εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ρωσία ή άλλες ξένες κυβερνήσεις είναι πιθανό να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές του 2020 και δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για να προστατεύσει τις αμερικανικές εκλογές.

Κυβερνοασφάλεια

Εκατομμύρια δαπανήθηκαν για υψηλής τεχνολογίας gadgetry για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των εκλογών χωρίς δυσλειτουργίες – αγοράστηκαν servers, laptops, firewalls, switches, modems, scanners, εκτυπωτές, χαρτί, μελάνι, μπαταρίες και εφεδρικά συστήματα.

Άλλες κομητείες – συμπεριλαμβανομένων των Brevard, Escambia, Marion και Leon – επέλεξαν να μην ξοδέψουν χρήματα για βιβλία δημοσκόπησης. Αντ ‘αυτού, ξόδεψαν το μεγαλύτερο μέρος των επιχορηγήσεών τους στην κυβερνοασφάλεια και συγκεκριμένα σε αναβαθμίσεις δικτύων και server, καθώς και φυσικές αναβαθμίσεις ασφαλείας όπως κάμερες ασφαλείας.

Ο τρόπος με τον οποίο οι κομητείες ξόδεψαν τα χρήματά τους ελέγχθηκε από το Τμήμα Εκλογών για να εντοπιστούν ελλείψεις στα συστήματά τους. Το κράτος αρνήθηκε να παράσχει στους δημοσιογράφους αυτά τα αρχεία, λέγοντας ότι εμπίπτει στις εξαιρέσεις ασφαλείας των νόμων για τα δημόσια αρχεία.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε συχνά το δίκτυο σας, δήλωσε ο Brett Callow, αναλυτής απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο της Emsisoft.

“Οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας ενδέχεται να μην είναι πλέον διαθέσιμες για παλαιότερους servers και hardware, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα”, δήλωσε ο Callow.

Οι ξεπερασμένες ενημερώσεις ασφαλείας, τα firewall και άλλες απειλές κάνουν τα δίκτυα ιδιαίτερα ευάλωτα σε επιθέσεις ransomware, είπε.

“Οι ομάδες ransomware συχνά προσπαθούν να κρυπτογραφήσουν ή να διαγράψουν τα backups για να μην επιτρέψουν στους οργανισμούς να τα χρησιμοποιούν για την επαναφορά των δεδομένων τους, αλλά τα νεότερα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενδέχεται να είναι λιγότερο ευαίσθητα σε κάτι τέτοιο”, είπε.

Το ransomware θεωρείται μια νέα και επικείμενη απειλή για τις προσεχείς γενικές εκλογές, ανέφεραν ειδικοί. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές πόλεις, κομητείες και σχολικά συμβούλια έχουν πέσει θύματα επιθέσεων ransomware.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS