ΑρχικήinetΓιατί οι οδηγοί της Amazon κρεμούν smartphones στα δέντρα;

Γιατί οι οδηγοί της Amazon κρεμούν smartphones στα δέντρα;

Ένα παράξενο φαινόμενο προέκυψε κοντά στους σταθμούς παράδοσης της Amazon και στα καταστήματα Whole Foods στα προάστια του Σικάγου: Smartphones που κρέμονται από δέντρα. Οι οδηγοί παράδοσης τα τοποθετούν εκεί για να ανταγωνιστούν τους άλλους οδηγούς.

Οι οδηγοί τοποθετούν πολλές συσκευές σε ένα δέντρο που βρίσκεται κοντά στο σταθμό από τον οποίο προέρχονται οι παραδόσεις. Στη συνέχεια, οι οδηγοί συγχρονίζουν τα δικά τους τηλέφωνα με αυτά στο δέντρο και περιμένουν κοντά για ειδοποιηθούν για μια παραγγελία. Ο λόγος σύμφωνα με τα άτομα με άμεση γνώση των λειτουργιών της Amazon, είναι να επωφεληθούν από την εγγύτητα των ακουστικών στο σταθμό, σε συνδυασμό με λογισμικό που παρακολουθεί συνεχώς το δίκτυο αποστολής της Amazon.

Amazon smartphones

Το ότι οι οδηγοί καταφεύγουν σε τέτοιες ακραίες μεθόδους είναι αναγνωριστικό του άγριου ανταγωνισμού της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ που υποφέρουν από διψήφια ποσοστά ανεργίας εξαιτίας της πανδημίας. Ένα smartphone που είναι κρεμασμένο σε ένα δέντρο μπορεί να είναι το κλειδί για να πάρει κάποιος μια διαδρομή των 15 $ πριν από κάποιον άλλο.

Οι οδηγοί έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσπαθήσουν να καταλάβουν ποια τεχνολογία χρησιμοποιείται για τη λήψη των παραγγελιών ταχύτερα από άλλες συσκευές. Ορισμένοι παραπονέθηκαν στην Amazon ότι οι αδίστακτοι οδηγοί βρήκαν τρόπο να διαστρεβλώσουν το σύστημα παράδοσης της εταιρείας.

Η Amazon δήλωσε στο Bloomberg ότι θα διερευνήσει το ζήτημα, αλλά δεν θα ήταν σε θέση να αποκαλύψει το αποτέλεσμα της έρευνάς της στους οδηγούς παράδοσης.

Τι ακριβώς κάνουν οι οδηγοί; Πλησιάζουν στα smartphones που είναι κρεμασμένα και τα συγχρονίζουν με τις δικές τους συσκευές. Στη συνέχεια κάθονται ή στέκονται αναμένοντας για μια ειδοποίηση σχετικά με μια διαδρομή.

Οι οδηγοί ανταγωνίζονται για τα Instant Offers, τα οποία απαιτούν άμεση ανταπόκριση και συνήθως χρειάζονται από 15 μέχρι 45 λεπτά για να ολοκληρωθούν. Τα Instant Offers αποστέλλονται από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που εντοπίζει ποιοι οδηγοί βρίσκονται κοντά μέσω του smartphone τους. Όταν οι οδηγοί βλέπουν ένα Instant Offer, έχουν μόνο λίγα λεπτά για να αποδεχτούν την παράδοση ή να την χάσουν από κάποιον άλλο.

Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει τη θέση ενός smartphone και φυσικά η απόσταση παίζει ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι ένα τηλέφωνο σε ένα δέντρο έξω από την πόρτα της Whole Foods θα λάβει την προσφορά παράδοσης, πριν από τους οδηγούς που μπορεί να κάθονται στο αυτοκίνητο τους μόλις ένα τετράγωνο μακριά.

Τα τηλέφωνα στα δέντρα φαίνεται να χρησιμεύουν ως κύριες συσκευές που αποστέλλουν διαδρομές σε πολλούς οδηγούς που βρίσκονται κοντά, αναφέρουν οι οδηγοί που έχουν παρατηρήσει την διαδικασία. Πιστεύουν ότι ένα άγνωστο άτομο ή οντότητα ενεργεί ως μεσάζων μεταξύ της Amazon και των οδηγών και χρεώνει τους οδηγούς εξασφαλίζοντας τους περισσότερες διαδρομές, κάτι που είναι αντίθετο με τις πολιτικές της Amazon.

Ένας οδηγός είπε ότι η εταιρεία πρέπει να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι όλοι οι οδηγοί αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και η διαδικασία είναι δίκαιη. «Η Amazon το ξέρει», είπε ο οδηγός, «αλλά δεν κάνει τίποτα».

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS