ΑρχικήinetXpeng: Ποια μοντέλα αναβαθμίστηκαν και με ποιον τρόπο;

Xpeng: Ποια μοντέλα αναβαθμίστηκαν και με ποιον τρόπο;

O αντίπαλος του Model 3 της Tesla, Xpeng P7, μόλις αναβαθμίστηκε και αλλάζει το σκορ του αγώνα μεταξύ τους. Προς ποιά κατεύθυνση, όμως; Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, Guangzhou Xiaopeng Automotive Technology, κυκλοφόρησε πρόσφατα μια ενημέρωση «Over-The-Air» για το μοντέλο P7 , η οποία βελτιώνει την αποδοτικότητά του.

Xpeng: Ποια μοντέλα αναβαθμίστηκαν και με ποιο τρόπο;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών  (ΜΙΙΤ) της Κίνας, οι τρείς παραλλαγές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Xpeng P7, αναβαθμίστηκαν ως προς την εμβέλεια οδήγησης.

Να σημειώσουμε ότι έχει ηλεκτρική εμβέλεια 438 μίλια, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από του «Model S» της Tesla.

Ένα ακόμα Xpeng ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αναβάθμισε την μπαταρία του είναι το «P7 Super Long-Range Smart», με επίσης μεγαλύτερη μπαταρία από το S της Tesla. Πλέον, έχει εύρος μπαταρίας 416 μίλια.

Βέβαια, και στα δύο αυτοκίνητα η μέτρηση της μπαταρίας γίνεται μέσω του κύκλου «NEDC», που είναι λιγότερο ακριβής συγκριτικά με τον «EPA», τον οποίο χρησιμοποιεί η Tesla στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Η λίστα των Xpeng που έλαβαν την αναβάθμιση περιλαμβάνει τα: Long-Range Standard, Super Long-Range Smart και Performance Smart. Η αύξηση, όμως, για το καθένα δεν είναι ίδια, ενώ κυμαίνεται από 6 έως 11 μίλια.

  • Long-Range Standard: Η αύξηση που έλαβε ήταν περίπου 11 μίλια και πλέον θα φτάνει τα 364.
  • Super Long-Range Smart: Πλέον θα έχει εμβέλεια περίπου 416 μίλια, σε αντίθεση με τα 408 μίλια που είχε προηγουμένως.
  • Performance Smart: Αυτό το μοντέλο Xpeng ενισχύθηκε μόνο κατά 6 μίλια, περίπου. Ωστόσο, με αυτή την αναβάθμιση, τώρα θα έχει εμβέλεια 342 μίλια.
Xpeng
Xpeng: Ποια μοντέλα αναβαθμίστηκαν και με ποιο τρόπο;

Σύμφωνα με έκθεση του InsideEVs, το Xpeng έχει δώσει τα εύσημα της αναβάθμισης στο «X-Pedal driving mode», που έχει βελτιώσει και την απόδοση του συστήματος πέδησης με ανάκτηση.

Όπως και στην περίπτωση της Tesla, αυτό έγινε μέσω μιας ενημέρωσης ΟΤΑ. Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι βελτιστοποίησε και το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας του P7, το οποίο κατ’ επέκταση βοήθησε στην καλύτερη κατανομή ισχύος και απόδοσης.

Προς το παρόν, το ηλεκτρικό επιβατικό όχημα Ρ7 είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα, ενώ η επόμενη του στάση θα είναι η αγορά της Αμερικής. Η τιμή του XPeng P7 θα ξεκινάει από RMB 2.29.900, περίπου 28.230€.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε και από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS