ΑρχικήinetMicrosoft: η προτίμησή της στο AI δημιουργεί προβλήματα

Microsoft: η προτίμησή της στο AI δημιουργεί προβλήματα

Τον περασμένο μήνα, ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων της Microsoft απολύθηκε, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της να αντικαταστήσει τους συντάκτες της με ένα λογισμικό AI στο κομμάτι της επιμέλειας των άρθρων στο MSN.

Φαίνεται όμως ότι η απόφασή της αυτή την έβαλε σε μπελάδες, αφού έγινε λάθος σε ένα από τα άρθρα.

Microsoft

Η δουλειά του λογισμικού AI είναι να συλλέγει ειδησεογραφικά άρθρα από διάφορες δημοσιεύσεις και να επισυνάπτει μια εικόνα σε αυτά. Σε ένα άρθρο σχετικά με το ρατσισμό που βιώνει η μουσικός του συγκροτήματος Little Mix, Jade Thirlwall, πρόσθεσε μια φωτογραφία της Leigh-Anne Pinnock η οποία είναι επίσης μέλος του Little Mix.

Σύντομα η Thirlwall, εξέφρασε τον θυμό της μέσω Instagram:

“@MSN όταν κάνετε αντιγραφή-επικόλληση άρθρα από άλλα έγκυρα μέσα ενημέρωσης, ίσως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη φωτογραφία του σωστού μέλους του γκρουπ.”

Η φωτογραφία που ανέβηκε λανθασμένα στο άρθρο του MSN

Όπως ανέφερε το The Guardian, η λάθος φωτογραφία προστέθηκε από το λογισμικό AI.

Όλα αυτά έρχονται σε μια στιγμή που οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού αυξάνονται σε όλο τον κόσμο μετά το θάνατο του George Floyd.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τέτοια λάθη που μπορούν να προσβάλουν ανθρώπους διαφορετικών φυλών, μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο για την Microsoft.

Παρόλο που μπορούμε να κατηγορήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για την αναποτελεσματικότητά της, το The Verge επεσήμανε ότι η πιθανή εσφαλμένη σήμανση των εικόνων που παρέχονται από υπηρεσίες ειδήσεων θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους πίσω από το συμβάν. Ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι απέτυχε να κάνει διάκριση μεταξύ δύο μελών μικτής φυλής του ίδιου συγκροτήματος.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε: «Μόλις συνειδητοποιήσαμε αυτό το ζήτημα, δράσαμε άμεσα και αντικαταστήσαμε τη λανθασμένη εικόνα.»

Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι που εργάζονται για το MSN έχουν ενημερωθεί να παρακολουθούν τα άρθρα που δημοσιεύονται από την τεχνητή νοημοσύνη. Συνιστάται να διαγράφουν τέτοιες ιστορίες που δημοσιεύονται αυτόματα από το λογισμικό.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πρόγραμμα επεξεργασίας να παρακάμψει τις ενέργειές τους και να προσπαθήσει να αναδημοσιεύσει την ιστορία. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι πρέπει να το παρακολουθούν.

Ας ελπίσουμε ότι το σύστημα AI θα καταφέρει να βελτιωθεί με το πέρασμα του χρόνου και δεν θα επαναλάβει παρόμοια λάθη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS