ΑρχικήinetΗ τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν σωματική και ψυχολογική βία. Και οι δύο σκοτώνουν δυσανάλογα και εξασθενούν τους ανθρώπους. Και οι δύο χρησιμοποιούν την τεχνολογία που σχεδιάζουμε, επαναχρησιμοποιούμε και αναπτύσσουμε – είτε πρόκειται για ανίχνευση επαφών, αναγνώριση προσώπου ή social media.

τεχνολογία ρατσισμό

Συχνά καλούμε την τεχνολογία για να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων. Αλλά όταν η κοινωνία ορίζει, πλαισιώνει και αντιπροσωπεύει τους «μαύρους ανθρώπους» ως το πρόβλημα, αυτές οι λύσεις συχνά κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Έχουμε σχεδιάσει τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που στοχεύουν υπόπτους βάσει του χρώματος του δέρματος. Έχουμε εκπαιδεύσει συστήματα αυτοματοποιημένου προφίλ κινδύνου που αναγνωρίζουν λανθασμένα τους λατίνους ως παράνομους μετανάστες. Έχουμε επινοήσει αλγόριθμους που προσδιορίζουν λανθασμένα τους μαύρους ως κινδύνους και τους εμποδίζουν να αγοράσουν σπίτια, να πάρουν δάνεια ή να βρουν δουλειά.

Επομένως, το ερώτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι αν θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να αναπτύσσουμε εργαλεία που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ρατσισμού και της «λευκής υπεροχής».

Φυσικά, αυτό δεν είναι ένα νέο ερώτημα που προέκυψε.

Αναδιατύπωση του προβλήματος

Ο ρατσισμός προς τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και στην εποχή που ζούμε. Στην αρχή της χρονιάς, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά η πανδημία, εντάξαμε στην τεχνολογία ακόμη πιο πολύ στην ζωή μας. Ο κοροναϊός ήταν το πρόβλημά μας και ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε νέες τεχνολογίες παρακολούθησης με τη μορφή εντοπισμού επαφών, παρακολούθησης θερμοκρασίας και εφαρμογών χαρτογράφησης απειλών για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπισή του.

Αλλά συνέβη κάτι περίεργο και τραγικό. Ανακαλύψαμε ότι οι μαύροι, οι λατίνοι και οι αυτόχθονες πληθυσμοί μολύνθηκαν και επηρεάστηκαν δυσανάλογα. Ξαφνικά, ο ρατσισμός εισχώρησε και στο παγκόσμιο θέμα της πανδημίας. Αυτό επιδεινώθηκε όταν η τραγική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από έναν λευκό αστυνομικό έστειλε χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους. Όταν ξεκίνησαν οι λεηλασίες και οι ταραχές, οι μαύροι θεωρήθηκαν ξανά ως απειλή για το νόμο και την τάξη, μια απειλή για ένα σύστημα που διαιωνίζει τη φυλετική υπεροχή των λευκών. Σας κάνει να αναρωτιέστε πόσο καιρό θα χρειαστεί η επιβολή του νόμου για την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών που σχεδιάσαμε για να καταπολεμήσουμε τον covid-19 για να ξεπεράσουμε την απειλή που υποτίθεται ότι οι μαύροι θέτουν στην ασφάλεια του έθνους.

Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία μας για να διαιωνίσει τον ρατσισμό, τότε πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συνδυάσουμε κοινωνικά προβλήματα όπως το έγκλημα ή η βία ή οι ασθένειες με μαύρους άτομα. Όταν το κάνουμε αυτό, διακινδυνεύουμε να μετατρέψουμε αυτούς τους ανθρώπους σε προβλήματα που χρησιμοποιούμε για να λύσουμε την τεχνολογία μας, την απειλή που την σχεδιάζουμε να εξαλείψει.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS