ΑρχικήsecurityΦυλάκιση 18 μηνών σε Κινέζο υπήκοο για κλοπή εμπορικών μυστικών από εταιρείες...

Φυλάκιση 18 μηνών σε Κινέζο υπήκοο για κλοπή εμπορικών μυστικών από εταιρείες ημιαγωγών των ΗΠΑ

Ένας Κινέζος υπήκοος με το όνομα Hao Zhang καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών στις ΗΠΑ, από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας, για κλοπή εμπορικών μυστικών από τις εταιρείες ημιαγωγών Avago και Skyworks. Ο Zhang φέρεται ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά όπως συνταγές ημιαγωγών, πηγαίο κώδικα, προδιαγραφές, παρουσιάσεις, σχεδιαγράμματα σχεδιασμού και άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες από αυτές τις εταιρείες. Το αρχικό κατηγορητήριο είχε ασκήσει κατηγορίες εναντίον του Zhang και άλλων πέντε Κινέζων υπηκόων. Παρόλα αυτά, από αυτούς μόνο ο Zhang έρχεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης για την κλοπή εμπορικών μυστικών από τις εταιρείες ημιαγωγών των ΗΠΑ. Τα άλλα πέντε άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Zhang και ο Wei Pang, ένας από τους κατηγορουμένους, είχαν γνωριστεί στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Στη συνέχεια, εργάστηκαν ως μηχανικοί ημιαγωγών στις Skyworks και Avago αντίστοιχα, από τις οποίες έκλεψαν σημαντικά εμπορικά μυστικά. Αυτά ακολούθως διέρρευσαν στο Πανεπιστήμιο Tianjin, όπου ήταν καθηγητής ο Zhang, προκειμένου να καταστεί δυνατή η δημιουργία ενός εργοστασίου κατασκευής ημιαγωγών και μιας επιχείρησης ημιαγωγών με έδρα την Κίνα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Κινέζος υπήκοος - ποινή φυλάκισης

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Βόρειας Καλιφόρνιας, Edward Davila, διέταξε τον Κινέζο υπήκοο να πληρώσει το ποσό των 477.000 δολαρίων, ως αποζημίωση στις δύο εταιρείες ημιαγωγών που παραβιάστηκαν.

Η απόφαση του Davila αποτελεί τον επίλογο μιας υπόθεσης που ξετυλίχθηκε το 2015, όταν ο Zhang και τα άλλα άτομα κατηγορήθηκαν. Ο Κινέζος υπήκοος συνελήφθη το ίδιο έτος, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες από την Κίνα.

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ

Η απόφαση του δικαστηρίου ακολουθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) που ασκεί κατηγορίες εναντίον άλλου Κινέζου υπηκόου, για φερόμενη καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων σε σχέση με ξεχωριστή έρευνα αναφορικά με την πιθανή παράνομη μεταφορά αμερικανικού τεχνολογικού εξοπλισμού στην Κίνα.

Διεξάγονταν πολλές έρευνες σχετικά με αυτή την υπόθεση από το 2018, σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, Christopher Wray, όταν το DoJ ξεκίνησε εκστρατεία για την έρευνα και αντιμετώπιση της οικονομικής κατασκοπείας του Πεκίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το FBI έχει αυτή τη στιγμή περίπου χίλιες έρευνες που αφορούν την απόπειρα της Κίνας να κλέψει αμερικανικό τεχνολογικό εξοπλισμό.



Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS