ΑρχικήsecurityΚαμία ενέργεια δεν έγινε για παραβίαση δεδομένων σε νοσοκομείο

Καμία ενέργεια δεν έγινε για παραβίαση δεδομένων σε νοσοκομείο

Ένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων που επηρέασε τις πληροφορίες γυναικών που είχαν υποστεί θνησιγένεια, δεν έλαβε περεταίρω διερρεύνηση.

δεδομένων

Το Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust (HHFT), το οποίο διευθύνει το νοσοκομείο Basingstoke, ανέφερε την παραβίαση δεδομένων στο Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO), μετά την αποκάλυψή του τον περασμένο μήνα.

Το περιστατικό αφορούσε τρεις γυναίκες, τα δεδομένα των οποίων περιλάμβαναν λεπτομέρειες προηγούμενων αποβολών ή αποτυχημένης εγκυμοσύνης και ενώ αναφέρονταν ως «απαγορευμένα» στα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, ήταν διαθέσιμα για πρόσβαση στον οποιονδήποτε. Οι δημοσιευμένες πληροφορίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναγνώριση των γυναικών.

Το ICO ολοκλήρωσε την έρευνά του για το περιστατικό και αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, αλλά αντ ‘αυτού να προσφέρει συμβουλές.

Η Julie Dawes, αναπληρωτρια διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής νοσοκόμα στο HHFT, δήλωσε: «Τον προηγούμενο μήνα, ως προληπτικό μέτρο, αναφέραμε μια πιθανή παραβίαση στο Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO).

Ένας εκπρόσωπος του ICO δήλωσε: “Εξετάσαμε τις λεπτομέρειες αυτού του περιστατικού και αποφασίσαμε να μην προβούμε σε επίσημες ενέργειες επιβολής. Οι γυναίκες που επηρεάστηκαν δεν κατονομάζονται, δεν τις θεωρήσαμε εύκολα αναγνωρίσιμες και η εταιρεία είχε ελέγξει τα έγγραφα πριν από τη δημοσίευση. Παρέχουμε συμβουλές σχετικά με την προστασία δεδομένων για να εξετάσουμε πρόσθετα μέτρα για να καταστήσουμε την ταυτοποίηση λιγότερο πιθανή σε μελλοντικές περιπτώσεις.”

Το νοσοκομείο είχε προηγουμένως ζητήσει συγγνώμη από τις γυναίκες που επηρεάστηκαν από το περιστατικό και είπε ότι τους προσέφερε υποστήριξη.

Το HHFT είχε αναφέρει οκτώ ακόμα παραβιάσεις δεδομένων στο ICO τα τελευταία πέντε χρόνια, με μία μόνο να έχει λάβει περαιτέρω ενέργειες. Οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν δεδομένα που στάλθηκαν μέσω email σε εσφαλμένο παραλήπτη τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ή φαξ σε λάθος άτομο τον Αύγουστο του περασμένου έτους και διαρροή δεδομένων τον Ιούλιο του 2017.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS