ΑρχικήsecurityΗ Grab έλαβε ξανά πρόστιμο για παραβίαση απορρήτου

Η Grab έλαβε ξανά πρόστιμο για παραβίαση απορρήτου

Μία μονάδα της Grab Holdings, η GrabCar, που έχει έδρα της τη Σιγκαπούρη, έλαβε ένα πρόστιμο 10.000 δολαρίων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Grab

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (PDPC), η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στη Σιγκαπούρη, απευθύνεται σε ένα περιστατικό που έγινε πέρυσι, όταν η εφαρμογή για κινητά της Grab εξέθεσε πληροφορίες περισσότερων από 21.500 χρηστών.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η παραβίαση ήταν αποτέλεσμα μίας ενημέρωσης της εφαρμογής GrabHitch, της υπηρεσίας carpooling της εταιρείας. Περιλάμβανε ονόματα, αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας και υπόλοιπα πορτοφολίων των χρηστών.

Ενώ η PDPC είπε ότι το πρόβλημα επιδιορθώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα, δήλωσε ότι η Grab θα έπρεπε να είχε δοκιμάσει την ενημέρωση πριν επιτραπεί η εγκατάστασή της από τους χρήστες. Επιπλέον, η επιτροπή δήλωσε ότι ήταν η τέταρτη παραβίαση προσωπικών δεδομένων της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια.

“Δεδομένου ότι η επιχείρηση του οργανισμού περιλαμβάνει την επεξεργασία μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων σε καθημερινή βάση, είναι μια σημαντική αιτία ανησυχίας”, ανέφερε ο Yeong Zee Kin, αναπληρωτής επίτροπος του PDPC στο Bloomberg.

Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι η Grab διαπραγματεύεται με πιθανούς επενδυτές καθώς επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει το τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της.

Ανάμεσα στις εταιρείες που σκοπεύουν να συνεργαστούν με την Grab είναι η AIA Group Limited με έδρα το Χονγκ Κονγκ, που προσφέρει υπηρεσίες ασφάλισης ζωής, καθώς και η Prudential PLC, μια βρετανική εταιρεία παγκόσμιας ασφάλισης και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Μία συμφωνία μεταξύ Grab, AIA και Prudential, θα τροφοδοτήσει τα προϊόντα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Grab. Τον Αύγουστο, η Grab επέκτεινε τις υπηρεσίες της προσφέροντας καταναλωτικά δάνεια στη Σιγκαπούρη μαζί με προϊόντα διαχείρισης πλούτου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS