ΑρχικήinetΤράπεζα Westpac: Προβλήματα πρόσβασης σε online και mobile banking

Τράπεζα Westpac: Προβλήματα πρόσβασης σε online και mobile banking

Η Westpac ερευνά επί του παρόντος την αιτία πίσω από την οποία οι πελάτες δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο online και στο mobile banking τους για έξι ώρες τη Δευτέρα.

Ένας εκπρόσωπος της Westpac δήλωσε ότι το ζήτημα προέκυψε μετά από προγραμματισμένες ενημερώσεις που έγιναν στην πλατφόρμα του Westpac Live.

“Διερευνούμε διεξοδικά το ζήτημα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο ZDNet. “Αυτό δεν είναι το επίπεδο της εξυπηρέτησης που στοχεύουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας και λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε.”

Westpac mobile banking

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι το online και mobile banking της Westpac αυτή τη στιγμή λειτουργεί.

Η Westpac αναγνώρισε το ζήτημα για πρώτη φορά σε ένα tweet στις 9:50 π.μ. “Εργαζόμαστε για να διορθώσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε η τράπεζα. Ενημέρωσε τους απογοητευμένους πελάτες ότι οι ομάδες IT εργάζονταν για να επιλύσουν το πρόβλημα.

Η τράπεζα, ωστόσο, διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι τα ATM, τα Eftpos, οι υπηρεσίες στα καταστήματα, το phone banking και το Bank@Post λειτουργούσαν κανονικά.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται την χρονική στιγμή που η τράπεζα αποχαιρετά τον CIO, Craig Bright ο οποίος φεύγει επίσημα από την εταιρεία στις 25 Σεπτεμβρίου.

Τον Ιούλιο, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο γραφείο λειτουργίας ομίλου που θα συνδυάσει τις υπάρχουσες λειτουργίες του ομίλου με κάποιες νέες καινοτόμες. Επικεφαλής του τμήματος ως διευθύνων σύμβουλός του θα είναι ο Scott Collary, ο οποίος θα ενταχθεί στη Westpac από την Τράπεζα του Μόντρεαλ στον Καναδά, όπου κατείχε το ρόλο του CIO για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής.

Ο COO Gary Thursby, ο οποίος παραιτήθηκε και αναμένεται να αποχωρήσει από τη Westpac στις αρχές του επόμενου έτους, θα ενεργεί ως CIO έως ότου αναλάβει επίσημα ο Collaroy αργότερα μέσα στην χρονιά.

Η Westpac τον Ιούνιο δήλωσε ότι «ένα μείγμα τεχνολογίας και ανθρώπινου λάθους» και οι «ελλιπείς διαδικασίες για τα χρηματοοικονομικά εγκλήματα» ευθύνονται για την αποτυχία της εταιρείας στο να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η ρυθμιστική αρχή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες υπέβαλε αίτηση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ισχυριζόμενη ότι η Westpac συμμετείχε σε “συστηματική μη συμμόρφωση” με τον νόμο για τη χρηματοδότηση κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (νόμος AML / CTF) σε περισσότερα από 23 εκατομμύρια υποθέσεις.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS