ΑρχικήinetΗ FAA θα δοκιμάσει τεχνολογίες ανίχνευσης drone σε αεροδρόμια

Η FAA θα δοκιμάσει τεχνολογίες ανίχνευσης drone σε αεροδρόμια

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, FAA, ετοιμάζεται να αξιολογήσει διάφορα συστήματα ανίχνευσης drone για αεροδρόμια, σύμφωνα με ανακοίνωση.

drone faa
Η FAA θα δοκιμάσει τεχνολογίες ανίχνευσης drone σε αεροδρόμια

Οι δοκιμές θα αφορούν τουλάχιστον 10 τεχνολογίες και συστήματα που αναπτύχθηκαν όχι μόνο για την ανίχνευση μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων, αλλά και για τον περιορισμό των πιθανών κινδύνων ασφαλείας που θέτουν, και αποτελούν μέρος του Προγράμματος Έρευνας Ανίχνευσης και Ελάττωσης Συστημάτων Αεροσκάφους Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος.

Οι πρώτες δοκιμές θα διεξαχθούν στο Τεχνικό Κέντρο William J. Hughes της FAA, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Atlantic City στο New Jersey. Μετά από αυτό, ο οργανισμός αναμένει να επεκτείνει τις δοκιμές του σε τέσσερα επιπλέον αεροδρόμια των ΗΠΑ. Δεν έχει επιλέξει ακόμη αυτά τα αεροδρόμια και μπορεί να συμπληρώνει τη λίστα των τεχνολογιών, καθώς ζητά από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες που εργάζονται σε συστήματα ανίχνευσης drone να απαντήσουν στην ανακοίνωσή της εντός 45 ημερών.

Αυτός ο επερχόμενος γύρος δοκιμών απέχει πολύ από την πρώτη φορά που η FAA αξιολόγησε συστήματα ανίχνευσης και περιορισμού drone για αεροδρόμια. Το πρακτορείο τους δοκιμάζει εδώ και χρόνια, ακόμη και πριν από το νόμο FAA Reauthorization του 2018, που ανάγκασε τον οργανισμό να διασφαλίσει ότι οι τεχνολογίες ανίχνευσης drone δεν θα παρεμβαίνουν στις ασφαλείς λειτουργίες του αεροδρομίου.

Η FAA θα δοκιμάσει τεχνολογίες ανίχνευσης drone σε αεροδρόμια

Πριν από λίγες μέρες, η FAA, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, εξέδωσαν επίσης ένα κοινό συμβουλευτικό έγγραφο καθοδήγησης, που στοχεύει να βοηθήσει τις ιδιωτικές οντότητες να κατανοήσουν ομοσπονδιακούς νόμους που ισχύουν για τη χρήση συστημάτων ανίχνευσης drone.

«Καθώς ο αριθμός των drone στον εναέριο χώρο μας συνεχίζει να αυξάνεται, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η διαθεσιμότητα τεχνολογιών αντι-drone έχει επίσης αυξηθεί. Επειδή αυτές οι τεχνολογίες μπορεί να παρουσιαστούν προς πώληση, χωρίς πλήρη συζήτηση σημαντικών νομικών απαιτήσεων, αυτή η Συμβουλευτική προχωρά στην παροχή ενημέρωσης για τη σχετική νομοθεσία,» δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Jeffrey A. Rosen.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS