ΑρχικήinetTikTok: H Oracle κερδίζει τη Microsoft στη μάχη για την εξαγορά του;

TikTok: H Oracle κερδίζει τη Microsoft στη μάχη για την εξαγορά του;

Η Microsoft είναι επίσημα εκτός του παιχνιδιού για την εξαγορά του TikTok, με τη ByteDance να ετοιμάζεται για μια συμφωνία με την Oracle.

tiktok oracle microsoft
TikTok: H Oracle κερδίζει τη Microsoft στη μάχη για την εξαγορά του;

Η Microsoft εξέδωσε μια σύντομη δήλωση την Κυριακή επιβεβαιώνοντας ότι η ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok, απέρριψε την προσφορά της για αγορά των δραστηριοτήτων της εφαρμογής στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η ByteDance φαίνεται έτοιμη να ανακοινώσει συμφωνία με την Oracle, τη μόνη άλλη γνωστή αμερικανική εταιρεία που έμεινε στο παιχνίδι.

Η Microsoft δε διευκρίνισε ποιες αλλαγές είχε προτείνει στην υπηρεσία. Ωστόσο, η σημερινή ανακοίνωση της έρχεται μετά από μια έκθεση του Σαββατοκύριακου από την China Morning Post, ότι η ByteDance δεν ήταν πρόθυμη να πουλήσει τον εξαιρετικά αποτελεσματικό αλγόριθμό της σε έναν πλειοδότη των ΗΠΑ. Για να κρατήσει τους χρήστες συνδεδεμένους με το TikTok, ένας Αμερικανός αγοραστής θα έπρεπε να ξαναγράψει τον κώδικα, που ήταν τόσο απαραίτητος για την επιτυχία της υπηρεσίας. Σύμφωνα με την έκθεση, η ByteDance ενημέρωσε τόσο τους αμερικάνους αξιωματούχους όσο και τους υποψήφιους αγοραστές για την απόφασή της.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η πρότασή μας θα ήταν καλή για τους χρήστες του TikTok, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας. Για να το κάνουμε αυτό, θα κάναμε σημαντικές αλλαγές για να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία πληρούσε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, απορρήτου, διαδικτυακής ασφάλειας και καταπολέμησης της παραπληροφόρησης, ενώ καταστήσαμε σαφείς αυτές τις αρχές στη δήλωσή μας τον Αύγουστο. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπηρεσία σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς,» δήλωσε η Microsoft.

Η ανακοίνωση της Microsoft έρχεται λίγες ημέρες πριν από την προθεσμία της 15ης Σεπτεμβρίου που έθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Η Microsoft επιβεβαίωσε στις αρχές Αυγούστου ότι σκέφτεται να αγοράσει το αμερικανικό TikTok.

Με τη Microsoft έξω από τον αγώνα, , η Oracle είναι ο μόνος γνωστός Αμερικάνος υποψήφιος, ενώ υπάρχουν αναφορές που θέλουν την Oracle να έχει επιλεγεί ως νικητής, ένας ισχυρισμός που βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί από εκπροσώπους της ByteDance, της Oracle ή των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Engadget. Ωστόσο, μια πηγή τους επιβεβαίωσε ότι το TikTok σκοπεύει να προχωρήσει σε συμφωνία με την Oracle, αν και οι όροι της συμφωνίας παραμένουν ασαφείς.

TikTok: H Oracle κερδίζει τη Microsoft στη μάχη για την εξαγορά του;

Η Wall Street Journal προσθέτει ότι η Oracle πρόκειται να ανακοινωθεί ως «αξιόπιστος τεχνολογικός συνεργάτης» του TikTok στις ΗΠΑ.

Η Oracle, από την πλευρά της, δεν έχει πει πώς μπορεί να εντάξει το TikTok στην υπάρχουσα στρατηγική της ή ποια είναι τα σχέδιά της για την αμερικανική επιχείρηση της υπηρεσίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS