ΑρχικήinetSamsung: Εξασφάλισε συμφωνία 5G δισεκατομμυρίων με τη Verizon

Samsung: Εξασφάλισε συμφωνία 5G δισεκατομμυρίων με τη Verizon

Η Samsung εξασφάλισε ένα συμβόλαιο 5G με τη Verizon, σε μια συνεργασία που θα συγκλονίσει την παγκόσμια αγορά εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών.

samsung verizon 5g
Samsung: Εξασφάλισε συμφωνία 5G δισεκατομμυρίων με τη Verizon

Ο γίγαντας ηλεκτρονικών της Κορέας έχει περάσει μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας ως ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone σε όλο τον κόσμο και είναι ένας σημαντικός προμηθευτής εξαρτημάτων στον κλάδο. Ωστόσο, για τη Samsung η επέκταση έχει αποδειχθεί δύσκολη λόγω του κορεσμού της αγοράς και της έλλειψης στόχων νέων αγορών.

Αυτό οδήγησε στη φιλοδοξία να έρθει ένας σημαντικός παίκτης, ειδικά στον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών.

Η παρουσία της Samsung είναι περιορισμένη προς το παρόν, αλλά ελπίζει να επεκτείνει το μερίδιό της στην εποχή του 5G. Υπάρχει ισχυρή ζήτηση στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες όπου η Huawei έχει αποκλειστεί από την αγορά θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες.

Το μέγεθος της συμφωνίας με τη Verizon είναι ένα μεγάλο βήμα, ενώ σύμφωνα με αναφορές, το συμβόλαιο αξίζει 7,9 τρισεκατομμύρια γουόν (6,6 δισεκατομμύρια δολάρια) και θα έχει διάρκεια πέντε χρόνια. Τα έσοδα όχι μόνο θα δώσουν ώθηση στην επιχείρηση δικτύου της Samsung, αλλά θα ενισχύσουν το προφίλ της και θα θέσουν την εμπιστοσύνη που χρειάζονται άλλοι φορείς και ο κόσμος.

«Με αυτό το τελευταίο μακροπρόθεσμο στρατηγικό συμβόλαιο, θα συνεχίσουμε να προωθούμε τα όρια της καινοτομίας 5G για να βελτιώσουμε τις εμπειρίες για κινητές συσκευές για τους πελάτες της Verizon,» αναφέρει η Samsung.

Samsung: Εξασφάλισε συμφωνία 5G δισεκατομμυρίων με τη Verizon

Η απαγόρευση της Huawei σε ορισμένες χώρες έχει δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους αντιπάλους της, Ericsson και Nokia, αλλά υπάρχει η ελπίδα ότι άλλες εταιρείες θα διασφαλίσουν τη συνέχιση μιας διαφορετικής ομάδας προμηθευτών που θα οδηγήσει στον ανταγωνισμό.

Η Samsung είπε στους βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούλιο ότι θα μπορούσε «σίγουρα» να παρέμβει για να βοηθήσει τους φορείς, ενώ η κυβέρνηση προσελκύει επίσης τον ιαπωνικό προμηθευτή NEC.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS