ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπίθεση στο skai.gr από Τούρκους hackers

Κυβερνοεπίθεση στο skai.gr από Τούρκους hackers [Updated]

Κυβερνοεπίθεση στο skai.gr από Τούρκους hackers πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Τις τελευταίες ημέρες η μια hacking επίθεση, από τον γειτονικό λαό, διαδέχεται την άλλη  με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα κλίμα ανησυχίας στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Σήμερα, εντοπίζεται παραβίαση του subdomain podcast.skai.gr του skai.gr κάνοντας redirect την ιστοσελίδα σε σελίδα που τελεί υπό τον έλεγχο Τούρκων hackers.

Μητσοτάκη
Κυβερνοεπίθεση στο skai.gr από Τούρκους hackers.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι hackers κατάφεραν να αλλοιώσουν την κεντρική ιστοσελίδα του podcast.skai.gr. Συγκεκριμένα, πρόσθεσαν εντολή redirection στον εξυπηρετητή hosting και ανακατεύθυναν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σε σελίδα που βρίσκεται υπο την κατοχή τους. Στην εν λογω δε σελίδα είχαν αναρτήσει το μήνυμά τους.

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι το μήνυμα που αποφάσισαν οι hackers να αφήσουν στο στόχο τους είναι άκρως υβριστικό, ενώ η εικόνα απεικονίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε το χαρακτηριστικό screenshot.

Κυβερνοεπίθεση στο skai.gr από Τούρκους hackers
Redirect στο http://tsksiber.link/

Η εικόνα αναγράφει ένα άκρως υβριστκό σχόλιο στα τούρκικα και στο κάτω μέρος της οθόνης η φράση “after all, we’re all alike.”

Η κυβερνοεπίθεση κρίνεται από ειδικούς ασφαλείας ως “μέτριας κρισιμότητας” αλλά δεν είναι ακόμα σαφές αν έχουν πληγεί και άλλοι εξυπηρετητές.

Την hacking επίθεση υπογράφει η ομάδα GrayHats η οποία στον λογαριασμό της στο Twitter αυτοαποκαλείται γκρούπ ηθικών hackers και elite security team.

Κυβερνοεπίθεση στο skai.gr από Τούρκους hackers

Τι είναι το defacement;

Mια επίθεση defacement είναι ένα είδος «βανδαλισμού» μιας ιστοσελίδας, όπου οι χάκερς διεισδύουν στην ιστοσελίδα και αντικαθιστούν το περιεχόμενό της με δικά τους μηνύματα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να καλύψει κάτι μεγαλύτερο, που βρίσκεται στο παρασκήνιο, ενώ τα μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν κάποιο πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα, ακατάλληλο περιεχόμενο, ή μια ειδοποίηση ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί.

Η αλλοίωση του περιεχομένου, συνήθως, επιτυγχάνεται με χρήση SQL injection και σύνδεση στο λογαριασμό του διαχειριστή. Συχνοί στόχοι επιθέσεων defacement είναι κυβερνητικά πρόσωπα και ιστοσελίδες, ή θρησκευτικές ιστοσελίδες, ενώ οι επιθέσεις διαπράττονται τις περισσότερες φορές από ακτιβιστές (hacktivists), οι οποίοι προτιμούν μεγάλες σελίδες με πολλούς θεατές.

Το SecNews διεξάγει τη δική του έρευνα, για να φέρει στο φως περισσότερες πληροφορίες. Μείνετε συντονισμένοι.

[Updated] [14:19]Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας άμεσα επανέφεραν το redirection και προέβησαν σε επιδιόρθωση της σελίδας εντός ολίγων λεπτών

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS