ΑρχικήinvestigationsΟ RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου

Ο RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου

Ο RootAyyildiz Turkish Defacer, o “Πατέρας των Τούρκων hackers” όπως τον αποκαλούν, αποκαλύπτει μια νέα επιτυχημένη hacking επίθεση! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SecNews, από αξιόπιστες πηγές του διαδικτύου, ο Τούρκος hacker απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο State Information Service of Egypt, την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου (https://sis.gov.eg/).

Δείτε Ακόμα: Απομακρυσμένη εργασία Cybersecurity κίνδυνοι και πρακτικές ασφαλείας

Ο RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου State Information Service of Egypt Hacking επίθεση

Ο RootAyyildiz Turkish Defacer, αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους hackers παγκοσμίως που πραγματοποιεί επιθέσεις υψηλού προφίλ σε κυβερνητικούς στόχους. Οι δεκάδες hacking επιθέσεις του έχουν θορυβήσει αρκετές υπηρεσίες επιβολής νόμου. Για τους hackers αποτελεί έναν δυνατό αντίπαλο που με κάθε επιτυχημένη επίθεση του, ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά ενώ για τα θύματα/στόχους του, το όνομα του προκαλεί τρόμο και ανησυχία.

Ο RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου

Ο επίδοξος Τούρκος έχει “αναστατώσει” στο πρόσφατο παρελθόν τις Ελληνικές και Κυπριακές αρχές με τις κυβερνοεπιθέσεις του σε κρίσιμες κρατικές υποδομές. Συγκεκριμένα, στο στόχαστρό του βρέθηκε η Κύπρος και συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κύπρου (www.mod.gov.cy) καθώς και η Hermes Airports Ltd η οποία έχει τον έλεγχο των Διεθνών Αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την deface επίθεσης στο https://finance.gov.ly, την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών της Λιβύης,  όπου επέλεξε να αφήσει το δικό του προσωπικό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, με έναν χλευαστικό και καθόλου κολακευτικό τρόπο. Τέλος, σε αποκλειστική συνέντευξη στο SecNews είχε αναφέρει ότι οι επιτυχημένες επιθέσεις του σε κρατικές υποδομές της Ελλάδας οδήγησαν στην πρόσληψη 80 νέων hackers στις κρατικές υπηρεσίες.

Μάθετε περισσότερα:

RootAyyildiz Turkish Defacer: Ο Τούρκος hacker επιτίθεται στην Κύπρο!

Κυβερνοεπίθεση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας hermesairports.com από τον RootAyyildiz!

Τούρκος χάκερ, RootAyyildiz, “επιτίθεται” στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Λιβύης!

RootAyyildiz Turkish Defacer Συνέντευξη: Αυτός “τρόμαξε” την ΕΥΠ;

Αυτή τη φορά, ο RootAyyildiz Turkish Defacer αποκαλύπτει ότι απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον server της κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Αιγύπτου, μέσω παραβίασης της ιστοσελίδας https://sis.gov.eg/. Ο hacker, χωρίς να μας γνωστοποιήσει τον τρόπο επίθεσης, κατάφερε να παραβιάσει την ιστοσελίδα και στην συνέχεια, δίνοντας μεγαλύτερη έκταση στην επίθεση, να βρει backdoor και να διαθέτει πλέον πρόσβαση διαχειριστή στον server που φιλοξενούνται και αποθηκεύονται ευαίσθητες κρατικές πληροφορίες της κρατικής υπηρεσίας της Αιγύπτου, μεταξύ των οποίων και κωδικοί πρόσβασης για τρίτες υπηρεσίες και πλατφόρμες όπως Facebook accounts.

Ο RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου State Information Service of Egypt Hacking επίθεση

Στις δηλώσεις που έκανε στο φόρουμ του, ο RootAyyildiz αναφέρει ότι απέκτησε πρόσβαση ακόμα και σε φαξ μηχανήματα.

“Η διεύθυνση sis.gov.eg αποδείχτηκε ότι βρίσκεται εντός του κυβερνητικού κτιρίου και όχι σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή στο cloud”, τόνισε ο hacker.

To SecNews παραθέτει το σχετικό υλικό που βρίσκεται στα χέρια του Τούρκου hacker (σ.σ. αυτό που έχει κοινοποιηθεί προς το SecNews).  Η εκτίμηση της συντακτικής ομάδας είναι ότι ο Τούρκος Πατέρας των Hackers (RootAyyildiz) διαθέτει περαιτέρω προσβάσεις, μιας και από τα δεδομένα που αναφέρονται έχει αποκτήσει πρόσβαση διαχειριστή στον κεντρικό εξυπηρετητή (server) και μπορεί να παρακολουθεί τις ενεργές συνδέσεις της υπηρεσίας.

Ο RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου
Ο RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου
State Information Service of Egypt Hacking επίθεση
State Information Service of Egypt Hacking επίθεση State Information Service of Egypt Hacking επίθεση
State Information Service of Egypt Hacking επίθεση Ο RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου
Ο RootAyyildiz χακάρει την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αιγύπτου
State Information Service of Egypt Hacking επίθεση

Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις ιστοσελίδες υψηλού προφίλ έχει ως λογικό επακόλουθο τον εκτιμώμενο άμεσο κίνδυνο κλοπής προσωπικών λογαριασμών εκατοντάδων χρηστών με όλα τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται!

Δείτε Ακόμα: Kενό ασφαλείας σε ιστοσελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ποιος είναι ο RootAyyildiz Turkish Defacer;

Στα hacking κυκλώματα αποκαλείται “Ο πατέρας των Τούρκων hackers” δεδομένων των γνώσεων και των hacking δεξιοτήτων του αλλά και των επιτυχημένων hacking επιθέσεών του. Μεταξύ των επιτυχημένων επιθέσεων του βρίσκονται και τις κρίσιμες ελληνικές υποδομές. Το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εργασίας και πολλοί στόχοι υψηλού προφίλ στην Ελλάδα έχουν δεχτεί κυβερνοεπίθεση από τον εν λόγω hacker.

Μάθετε περισσότερα για τον RootAyyildiz Turkish Defacer στην αποκλειστική συνέντευξη του στο SecNews.

State Information Service Egypt (Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών Αιγύπτου)

Η κρατική υπηρεσία πληροφοριών είναι μια αιγυπτιακή κυβερνητική υπηρεσία που υπάγεται άμεσα στην αιγυπτιακή προεδρία. Είναι το επίσημο μέσο μαζικής ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων του αιγυπτιακού κράτους και είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των υποθέσεων ξένου Τύπου και ανταποκριτών στην Αίγυπτο.

Ιδρύθηκε το 1954 από το Επαναστατικό Συμβούλιο Διοίκησης (Revolutionary Command Council ) την παραμονή της δημοκρατικής εποχής, 2 χρόνια μετά την ανατροπή του Βασιλιά Φαρούκ και κατάργηση της Μοναρχίας από τους Ελεύθερους Αξιωματικούς με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσσερ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι εξέδωσε ένα διάταγμα που καθιστούσε το SIS μια υπηρεσία υπό την προεδρία, αντί του πλέον ανεπαρκούς υπουργείου πληροφοριών. Η τρέχουσα πρόεδρος του SIS είναι η Diaa Rashwan, γνωστή δημοσιογράφος και πολιτικός, διορίστηκε στη θέση από τον πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi τον Ιούνιο του 2017.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS