ΑρχικήinetJoe Biden: Πέφτει από το ποδήλατο και ο hacker RootAyyildiz τον "χτυπάει"

Joe Biden: Πέφτει από το ποδήλατο και ο hacker RootAyyildiz τον “χτυπάει”

Oι κακοτυχίες φαίνεται να κυνηγάνε τον Joe Biden τις τελευταίες μέρες. Μετά το βίντεο με τον πλανητάρχη, ως άλλος Mr. Bean, που πέφτει από το ποδήλατό του να κάνει το γύρο του διαδικτύου, o Τούρκος hacker RootAyyildiz Turkish Defacer πραγματοποίησε defacement επίθεση σε subpage της επίσημης ιστοσελίδας του, https://store.joebiden.com/password

Joe Biden: Πέφτει από το ποδήλατο και ο hacker RootAyyildiz τον "χτυπάει"

Για την πτώση του Joe Biden από το ποδήλατο μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών και δημοσιογράφων, σας έχουμε το σχετικό βίντεο παρακάτω. Όσον αφορά την παραβίαση της ιστοσελίδας του, υπεύθυνος είναι ο Τούρκος hacker RootAyyildiz Turkish Defacer, ο οποίος είναι πλέον παγκοσμίως γνωστός για τις defacement επιθέσεις του σε σημαντικές προσωπικότητες και κρατικούς οργανισμούς. Μερικές από τις πιο πρόσφατες επιτυχημένες hacking επιθέσεις του είναι σε WikiLeaks, Donal Trump, FOX channel, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αεροδρόμιο της Λάρνακας αλλά και τον Joe Biden. Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Αμερικής δεν φεύγει από την λίστα στόχων του επίδοξου Τούρκου hacker.

Όπως φαίνεται στο screenshot που ακολουθεί, ο RootAyyildiz hacker έκανε defaced την υποσέλιδα ηλεκρονικού καταστήματος του δημοκρατικού κόμματος της αμερικανικής κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος hacker στοχοποιεί την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς το 2020 είχε χακάρει τον πρόεδρο Joe Biden και συγκεκριμένα την ιστοσελίδα υποστήριξης της καμπάνιας του Αμερικανού Προέδρου, vote.joebiden.com, ενώ πριν τρεις μήνες παραβίασε subpage της ιστοσελίδας https://democrats.org/

O Τούρκος hacker άφησε το δικό του μήνυμα μέσω του defacement το οποίο αναφέρει τα εξής:

«…My god, the supreme creator and the only creator, protect the leader of Islam, Recep Tayyip Erdogan, give him glorious victories, make him neighbor to the prophet, o lord, make Turkey a strong state, make our army victorious, my lord. Ya allah, ya kerim, ya gaffar, the most merciful, protect us, do not disgrace the word, let us get rid of the traps of satan. To protect the oppressed, to help the needy, o sole owner of the earth and sky, you created the word in order, the only creator who takes care of us and gives our substance, forgive us. Forgive our sins, you are one. You are the creator.

Eyy America, with the blood of a child in your hands, listen to me carefully I am a Muslim and a Turk, my eyes and ears are completely devoted to Islam, remember, we have a law, you cannot rule us as you wish, I swear, when the day of war comes and your soldiers shoot at our states, I will destroy you, Allah will make me victorious because I am the lion of Allah and you will disappear. You will be asher, you killed the oppressed, you raped the women, you stole the gold and money of the oppressed, you seriously deserved death and hell. My Allah, make me strong always, I want to be your sword, your laws are valid…»

Ελεύθερη Μετάφραση:

[«…Θεέ μου, ο υπέρτατος δημιουργός και ο μοναδικός δημιουργός, προστάτεψε τον ηγέτη του Ισλάμ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δώσε του ένδοξες νίκες, κάνε τον γείτονα με τον προφήτη, Κύριε, κάνε την Τουρκία ισχυρό κράτος, κάνε τον στρατό μας νικητή, κύριέ μου. Αλλάχ, ο πιο ελεήμων, προστάτεψε μας, μην ντροπιάζεις τον λόγο, ας απαλλαγούμε από τις παγίδες του σατανά. Για να προστατέψεις τους καταπιεσμένους, για να βοηθήσεις τους άπορους, ως μόνος ιδιοκτήτης της γης και του ουρανού, ο μόνος δημιουργός που μας φροντίζει και δίνει την ουσία μας, συγχώρεσέ μας. Συγχώρεσε τις αμαρτίες μας, είσαι ένας. Εσύ είσαι ο δημιουργός.

Αμερική, με το αίμα ενός παιδιού στα χέρια σου, άκουσέ με προσεκτικά, είμαι Μουσουλμάνος και Τούρκος, τα μάτια και τα αυτιά μου είναι αφοσιωμένα στο Ισλάμ, θυμήσου, έχουμε νόμο, δεν μπορείς να μας κυβερνάς όπως θέλεις. Ορκίζομαι, όταν έρθει η μέρα του πολέμου και οι στρατιώτες σας πυροβολήσουν κατά των πολιτειών μας, θα σας καταστρέψω, ο Αλλάχ θα με κάνει νικητή γιατί είμαι το λιοντάρι του Αλλάχ και θα εξαφανιστείτε. Θα γίνεις στάχτη, σκότωσες τους καταπιεσμένους, βίασες τις γυναίκες, έκλεψες το χρυσάφι και τα χρήματα των καταπιεσμένων, σου άξιζε σοβαρά ο θάνατος και η κόλαση. Αλλάχ μου, κάνε με πάντα δυνατό, θέλω να είμαι το σπαθί σου, οι νόμοι σου ισχύουν…»]

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο hacker διατηρεί ακόμα μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους servers της ιστοσελίδας αλλά και αν έχουν κλαπεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών και υπαλλήλων.

Ποιος είναι ο Τούρκος RootAyyildiz hacker Turkish Defacer;

Ο Τούρκος hacker, που έχει θορυβήσει με τις επιθέσεις του σε ιστοσελίδες των Joe Biden, Donald Trump αλλά και του Αεροδρομίου Λάρνακας hermesairports.com, αποτελεί σημαντική διαδικτυακή απειλή για όσους του πάνε κόντρα ενώ δεν διστάζει με τις πράξεις του να δώσει φωνή στα πιστεύω του, είτε είναι θρησκευτικά, πολιτικά ή κοινωνικά.

Joe Biden: Πέφτει από το ποδήλατο και ο hacker RootAyyildiz τον "χτυπάει"

O RootAyyildiz Turkish Defacer είναι γνωστός και ως “Ο πατέρας των Τούρκων hackers”. Αυτό τον τίτλο τον έχει αποκτήσει χάρη στις δεξιότητές του και στις επιτυχημένες επιθέσεις του. Αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους hackers παγκοσμίως, που πραγματοποιεί επιθέσεις υψηλού προφίλ σε κυβερνητικούς στόχους. Σίγουρα έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών υπηρεσιών επιβολής νόμου με τις ενέργειές του, λόγω των επιτυχημένων hacking επιθέσεων του. Για τους hackers αποτελεί έναν δυνατό αντίπαλο που με κάθε επιτυχημένη επίθεση του, ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά ενώ για τα θύματα/στόχους του, το όνομα του προκαλεί τρόμο και ανησυχία.

Τι είναι defacement;

Mια επίθεση defacement είναι ένα είδος «βανδαλισμού» μιας ιστοσελίδας, όπου οι χάκερς διεισδύουν στην ιστοσελίδα και αντικαθιστούν το περιεχόμενό της με δικά τους μηνύματα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να καλύψει κάτι μεγαλύτερο, που βρίσκεται στο παρασκήνιο, ενώ τα μηνύματα μπορεί να μεταφέρουν κάποιο πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα, ακατάλληλο περιεχόμενο, ή μια ειδοποίηση ότι η ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί.

Joe Biden: Πέφτει από το ποδήλατο και ο hacker RootAyyildiz τον "χτυπάει"

Η αλλοίωση του περιεχομένου, συνήθως, επιτυγχάνεται με χρήση SQL injection και σύνδεση στο λογαριασμό του διαχειριστή. Συχνοί στόχοι επιθέσεων defacement είναι κυβερνητικά πρόσωπα και ιστοσελίδες, ή θρησκευτικές ιστοσελίδες, ενώ οι επιθέσεις διαπράττονται τις περισσότερες φορές από ακτιβιστές (hacktivists), οι οποίοι προτιμούν μεγάλες σελίδες με πολλούς θεατές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS