ΑρχικήsecurityΟ Λευκός Οίκος απολύει τους ειδικούς ασφαλείας δικτύων! Οι hackers τρίβουν τα...

Ο Λευκός Οίκος απολύει τους ειδικούς ασφαλείας δικτύων! Οι hackers τρίβουν τα χέρια τους!

Εσωτερική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δημοσιεύθηκε σήμερα αποκαλύπτει ριζικές αλλαγές στις οργανώσεις ασφαλείας με πολλά μέλη να κατευθύνονται προς την πόρτα. Μάλιστα, ο επικεφαλής του computer network defense τμήματος του Λευκού Οίκου – ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του – προειδοποίησε ότι ο Λευκός Οίκος πιθανότατα να αντιμετωπίζει άλλη μια παραβίαση δικτύου και κλοπή δεδομένων.

Λευκός Οίκος

Το Γραφείο Ασφαλείας Πληροφοριών του Λευκού Οίκου (OCISO) δημιουργήθηκε μετά την παραβίαση που είχε δεχτεί το 2014 από Ρώσους hackers – μια παραβίαση που εντοπίστηκε από μια ξένη κυβέρνηση. Σε μια αναδιοργάνωση του Ιουλίου, το OCISO διαλύθηκε και τα καθήκοντά του μεταφέρθηκαν στο Office of the Chief Information Officer, με επικεφαλής τον CIO Ben Pauwels και τον Διευθυντή IT του Λευκού Οίκου Roger L. Stone.

Οι αλλαγές που προκύπτουν έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ευκολία παρά στην ασφάλεια. Το Γραφείο Διοίκησης του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι “καθαρίζει” information security προσωπικό, ενώ η υπευθυνότητα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μεταφέρεται στην IT ομάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Αύγουστο, ο Joe Schatz, CISO του Λευκού Οίκου, έφυγε για εύρεση νέας εργασίας. Σύμφωνα με το σημείωμα, οι ανώτεροι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας έφυγαν μαζικά από τότε που ο Λευκός Οίκος έγινε όλο και πιο εχθρικός απέναντι στην ομάδα ασφάλειας πληροφοριών.

“Στοχευμένες αποχωρήσεις”

«Κατά την άποψή μου, το προσωπικό του OCISO βρίσκεται στο στόχαστρο του Γραφείου Διοίκησης», γράφει στο σημείωμα ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας του Λευκού Οίκου, Δημήτριος Βασάκης. Η ομάδα ασφαλείας αντιμετωπίζει περικοπές μισθών, περικοπές του budget για τις ανάγκες του έργου ενώ η πρόσβαση σε συστήματα και εγκαταστάσεις μειώθηκε. «Επιπλέον, η συνήθης εχθρική στάση του προσωπικού του OCISO έχει γίνει μια βασική τακτική για τη νέα ηγεσία … αναγκάζοντας την πλειοψηφία του προσωπικού [OCSIO ανώτερων δημοσίων υπαλλήλων] να παραιτηθούν».

Ο Βασάκης τόνισε ότι η μεταφορά σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων του Λευκού Οίκου στον κυβερνοχώρο στον Οργανισμό Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου -ένας οργανισμός του Τμήματος Άμυνας που υπάγεται στον Οργανισμό Πληροφοριακών Συστημάτων Άμυνας- ήταν σε «άμεση σύγκρουση» με το γενικό συμβούλιο της Υπηρεσίας Διοίκησης .

«Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο πρόσβασης στο δίκτυο και τις προνομιακές δυνατότητες που είχε το προσωπικό του κυβερνοχώρου, ανησυχώ ιδιαίτερα για το γνωστικό επίπεδο των ατόμων που θα έχουν αυτή την ευκαιρία», γράφει ο Βασάκης.

Κλείνοντας, ο Βασάκης προειδοποίησε ότι δεδομένων των αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί στα cybersecurity τμήματα, μια επιτυχημένη επίθεση στον Λευκό Οίκο δεν θα αργήσει πολύ να συμβεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS