ΑρχικήsecurityΤούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων; [UPDATED]

Το domain parliament.gr της Βουλής των Ελλήνων φαίνεται να δέχτηκε hacking επίθεση από Τούρκους hackers.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του @ynsmroztas στο Twitter, οι Τούρκοι hackers έχουν καταφέρει να παραβιάσουν server του parliament.gr με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή username Ελλήνων πολιτών.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;
Twitter post από τον χρήστη @ynsmroztas

Ο χρήστης του Twitter, μάλιστα, δεν παρέλειψε να κοινοποιήσει και μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται ορισμένα από τα usernames που έχουν διαρρεύσει, αφήνοντάς να εννοηθεί ότι έπονται ακόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις σχετικά με την συγκεκριμένη διαρροή.

Συγκεκριμένα, ο @ynsmroztas αναφέρει:

« hey Greeks, can you guess which server it is ? @Parliament_GR Wait , coming soon !!.»

 Η ειρωνεία στη συγκεκριμένη δημοσίευση είναι εμφανής, με τον Τούρκο χρήστη να προειδοποίει για μελλοντικά expose ευαίσθητων πληροφοριών Ελλήνων πολιτών.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;
Κοινοποιημένα usernames Ελλήνων πολιτών

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία επιπλέον λεπτομέρεια σχετικά με την παραβίαση, η ανακοίνωση από τον εν λόγω χρήστη, παραπέμπει σε επίθεση από την τούρκικη hacking ομάδα AKIRCILAR, η οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετές hacking επιθέσεις σε Ελληνικές κρίσιμες υποδομές και Υπουργεία το τελευταίο διάστημα. Εικάζεται η σύνδεση μεταξύ του Twitter λογαριασμού με την AKIRCILAR λόγω παλαιότερων αναρτήσεων σχετικά με τις εκστρατείες τους.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;
Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

Να σημειώσουμε ότι οι συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης αλλά και οι διαστάσεις της δεν μπορούν να εκτιμηθούν αυτή την στιγμή, μιας και δεν υπάρχει κάποια απόδειξη της επίθεσης.

Θυμίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει πέσει πολλές φορές στο παρελθόν θύμα κυβερνοεπιθέσεων άλλα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες Ελληνικές κρίσιμες υποδομές και Υπουργεία δέχονται επίθεση, δεν παύει να δημιουργεί σημαντικούς φόβους για την ασφάλεια και προστασία των ευαίσθητων κρατικών πληροφοριών.

Επιπροσθέτως αξίζει να αναφέρουμε ότι με την hacking εκστρατεία SeaTurtle που είχε πραγματοποιηθεί πριν αρκετούς μήνες, είχαν στοχοποιηθεί εκτός από κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμοί, και μεγάλος αριθμός εταιρειών αλλά́ και πολυεθνικών με έδρα την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της SeaTurtle εκστρατείας που αφορούσε επίθεση στον Hostmaster ICS.FORTH.GR μάλλον θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε σταδιακά πλέον μιας και οι hackers αξιοποιούν τα δεδομένα που είχαν υποκλέψει τότε.

Ποια είναι όμως η Τουρκική ομάδα AKINCILAR

Η ομάδα hacking AKINCILAR, φέρεται να είναι μια μικρή και ευέλικτη ομάδα (Akincilar Cyber Warrior) που σχετίζεται/παρακινείται άμεσα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.

Η ομάδα Cyber Warrior, επίσης γνωστή ως Akıncılar, είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1999. Η ιεραρχία της ομάδας μοιάζει με εκείνη του στρατού αφού η ομάδα ορίζεται ως αδελφότητα όπως μπορεί να δει κανείς στις προϋποθέσεις της για ένταξη νέων ατόμων.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;
Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

Η ομάδα αναφέρει την παρακάτω φράση για να προοσδιορίσει ποια νέα μέλη θα γίνονται δεκτά: Θα πρέπει να είστε αφιερωμένοι στην θρησκεία, τις παραδόσεις και τα έθιμά μας.” Επίσης τα μέλη δεν μπορούν να χρησιμοποιούν αργκό όταν επικοινωνούν με άλλα μέλη της ομάδας. Όταν κάποιος ορκίζεται σε έναν από εμάς ορκίζεται σε όλους μας.

Ο ιστότοπος Cyber ​​Warrior ισχυρίζεται ότι η ομάδα ήταν ενεργή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του τουρκικού νόμου για το διαδίκτυο (Αρ. 565196), το οποίο μάλλον αποτελεί στοιχείο ότι έχουν επαφές με τους Τούρκους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ή την πολιτική ελίτ.

Η ομάδα αναφέρει ότι έργο της είναι να καταπολεμάει το σατανικό και πορνογραφικό περιεχόμενο που προσβάλλει την πίστη και τις ηθικές αξίες της χώρας στο διαδίκτυο.

Η ομάδα θα υποστηρίξει αφιλοκερδώς τα ιδρύματα, τους ιστότοπους και τις ομάδες που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με την αποστολή μας. Επίσης, δεν θα επιτεθεί σε ιστότοπους ή ομάδες που δεν εναντιώνονται στις αξίες της ομάδας

Το Secnews δεν επιβεβαιώνει την είδηση και διερευνά την υπόθεση με σκοπό να σας κρατάει ενήμερους για κάθε νέα εξέλιξη.

Μείνετε συντονισμένοι!

UPDATE:

Σε επικοινωνία με τον κάτοχο του Twitter account, @ynsmroztas, μας δήλωσε ότι διαθέτουν πολλές πληροφορίες, όχι μόνο για την Βουλή των Ελλήνων, τις οποίες προτίθενται να δημοσιοποιήσουν. Η ακριβής του απάντηση σε ερώτημα μας είναι η παρακάτω:  

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS