Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 17:32
Αρχική security Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων; [UPDATED]

Το domain parliament.gr της Βουλής των Ελλήνων φαίνεται να δέχτηκε hacking επίθεση από Τούρκους hackers.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του @ynsmroztas στο Twitter, οι Τούρκοι hackers έχουν καταφέρει να παραβιάσουν server του parliament.gr με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή username Ελλήνων πολιτών.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;
Twitter post από τον χρήστη @ynsmroztas

Ο χρήστης του Twitter, μάλιστα, δεν παρέλειψε να κοινοποιήσει και μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται ορισμένα από τα usernames που έχουν διαρρεύσει, αφήνοντάς να εννοηθεί ότι έπονται ακόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις σχετικά με την συγκεκριμένη διαρροή.

Συγκεκριμένα, ο @ynsmroztas αναφέρει:

« hey Greeks, can you guess which server it is ? @Parliament_GR Wait , coming soon !!.»

 Η ειρωνεία στη συγκεκριμένη δημοσίευση είναι εμφανής, με τον Τούρκο χρήστη να προειδοποίει για μελλοντικά expose ευαίσθητων πληροφοριών Ελλήνων πολιτών.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;
Κοινοποιημένα usernames Ελλήνων πολιτών

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία επιπλέον λεπτομέρεια σχετικά με την παραβίαση, η ανακοίνωση από τον εν λόγω χρήστη, παραπέμπει σε επίθεση από την τούρκικη hacking ομάδα AKIRCILAR, η οποία έχει πραγματοποιήσει αρκετές hacking επιθέσεις σε Ελληνικές κρίσιμες υποδομές και Υπουργεία το τελευταίο διάστημα. Εικάζεται η σύνδεση μεταξύ του Twitter λογαριασμού με την AKIRCILAR λόγω παλαιότερων αναρτήσεων σχετικά με τις εκστρατείες τους.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;
Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

Να σημειώσουμε ότι οι συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης αλλά και οι διαστάσεις της δεν μπορούν να εκτιμηθούν αυτή την στιγμή, μιας και δεν υπάρχει κάποια απόδειξη της επίθεσης.

Θυμίζουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει πέσει πολλές φορές στο παρελθόν θύμα κυβερνοεπιθέσεων άλλα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες Ελληνικές κρίσιμες υποδομές και Υπουργεία δέχονται επίθεση, δεν παύει να δημιουργεί σημαντικούς φόβους για την ασφάλεια και προστασία των ευαίσθητων κρατικών πληροφοριών.

Επιπροσθέτως αξίζει να αναφέρουμε ότι με την hacking εκστρατεία SeaTurtle που είχε πραγματοποιηθεί πριν αρκετούς μήνες, είχαν στοχοποιηθεί εκτός από κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμοί, και μεγάλος αριθμός εταιρειών αλλά́ και πολυεθνικών με έδρα την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της SeaTurtle εκστρατείας που αφορούσε επίθεση στον Hostmaster ICS.FORTH.GR μάλλον θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε σταδιακά πλέον μιας και οι hackers αξιοποιούν τα δεδομένα που είχαν υποκλέψει τότε.

Ποια είναι όμως η Τουρκική ομάδα AKINCILAR

Η ομάδα hacking AKINCILAR, φέρεται να είναι μια μικρή και ευέλικτη ομάδα (Akincilar Cyber Warrior) που σχετίζεται/παρακινείται άμεσα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.

Η ομάδα Cyber Warrior, επίσης γνωστή ως Akıncılar, είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1999. Η ιεραρχία της ομάδας μοιάζει με εκείνη του στρατού αφού η ομάδα ορίζεται ως αδελφότητα όπως μπορεί να δει κανείς στις προϋποθέσεις της για ένταξη νέων ατόμων.

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;
Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

Η ομάδα αναφέρει την παρακάτω φράση για να προοσδιορίσει ποια νέα μέλη θα γίνονται δεκτά: Θα πρέπει να είστε αφιερωμένοι στην θρησκεία, τις παραδόσεις και τα έθιμά μας.” Επίσης τα μέλη δεν μπορούν να χρησιμοποιούν αργκό όταν επικοινωνούν με άλλα μέλη της ομάδας. Όταν κάποιος ορκίζεται σε έναν από εμάς ορκίζεται σε όλους μας.

Ο ιστότοπος Cyber ​​Warrior ισχυρίζεται ότι η ομάδα ήταν ενεργή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του τουρκικού νόμου για το διαδίκτυο (Αρ. 565196), το οποίο μάλλον αποτελεί στοιχείο ότι έχουν επαφές με τους Τούρκους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ή την πολιτική ελίτ.

Η ομάδα αναφέρει ότι έργο της είναι να καταπολεμάει το σατανικό και πορνογραφικό περιεχόμενο που προσβάλλει την πίστη και τις ηθικές αξίες της χώρας στο διαδίκτυο.

Η ομάδα θα υποστηρίξει αφιλοκερδώς τα ιδρύματα, τους ιστότοπους και τις ομάδες που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με την αποστολή μας. Επίσης, δεν θα επιτεθεί σε ιστότοπους ή ομάδες που δεν εναντιώνονται στις αξίες της ομάδας

Το Secnews δεν επιβεβαιώνει την είδηση και διερευνά την υπόθεση με σκοπό να σας κρατάει ενήμερους για κάθε νέα εξέλιξη.

Μείνετε συντονισμένοι!

UPDATE:

Σε επικοινωνία με τον κάτοχο του Twitter account, @ynsmroztas, μας δήλωσε ότι διαθέτουν πολλές πληροφορίες, όχι μόνο για την Βουλή των Ελλήνων, τις οποίες προτίθενται να δημοσιοποιήσουν. Η ακριβής του απάντηση σε ερώτημα μας είναι η παρακάτω:  

Τούρκοι hackers επιτέθηκαν σε server της Βουλής των Ελλήνων;

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πρέπει να πούμε εδώ, ότι προληπτικά λόγω κινδύνου κυβερνοεπιθεσης από τους akinciler, έχει κατεβάσει και το ΥΕΘΑ από το domain army.gr εδώ και αρκετές εβδομάδες όλα τα sites εκείνα που περιείχαν προσωπικά δεδομένα που θα μπορούσαν να υποκλαπουν.
  Κυρίως αφορά sites σχολών, αλλά με πιο χαρακτηριστικό το efedros.army.gr όπου καλουνταν οι πολίτες να επικαιροποιησουν τα στοιχεία τους, μια διαδικασία που γίνεται πλέον με προσωπικές προσκλήσεις μέσω ΕΛΤΑ.

 2. > με τον Τούρκο χρήστη να προειδοποίει για μελλοντικά expose ευαίσθητων πληροφοριών Ελλήνων πολιτών.

  Η γνωστή τουρκική αφέλεια…
  Ποιος σας είπε ρε ότι το site του ελληνικού κΥνοβουλίου έχει Έλληνες για εγγεγραμμένα μέλη;
  Πράκτορες ξένων χωρών έχει!
  Κάντε τα στοιχεία dump στο dark web, μπας και μάθουμε και εμείς ποιοι είναι! (cwl)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....