ΑρχικήsecurityHack στον Twitter λογαριασμό Κινέζου πρέσβη που έκανε "like" σε tweet με...

Hack στον Twitter λογαριασμό Κινέζου πρέσβη που έκανε “like” σε tweet με πορνογραφικό περιεχόμενο

Η κινεζική πρεσβεία στη Βρετανία δήλωσε την Τετάρτη ότι δέχτηκε hack ο Twitter λογαριασμός του πρέσβη Liu Xiaoming. Ο πρέσβης φαίνεται να έκανε “like” σε tweet με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Twitter λογαριασμός

Το Twitter, όπως και οι περισσότερες δημοφιλείς social media πλατφόρμες άλλων χωρών, έχει απαγορευτεί στην Κίνα, ενώ τα κινεζικά social media όπως το Weibo (η έκδοση Twitter της Κίνας), αποφεύγουν την αναφορά σε αμφιλεγόμενα θέματα, ώστε να μην έρθουν αντιμέτωπα με τις αρχές. Ωστόσο, Κινέζοι αξιωματούχοι, ιδίως στο υπουργείο Εξωτερικών, κατέφυγαν πρόσφατα στο Twitter και σε άλλα social media για να υποστηρίξουν τις επίσημες θέσεις της Κίνας, να υποτιμήσουν τους επικριτές και να αντιμετωπίσουν τις επικρίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εξωτερική πολιτική και άλλα θέματα.

Πιο αναλυτικά, ο πρέσβης φαίνεται να έκανε από τον Twitter λογαριασμό του “like” σε ένα tweet, το οποίο απεικόνιζε μια σεξουαλική πράξη σε ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων. Επιπλέον, έκανε “like” σε tweet που επέκρινε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και τη μαζική κράτηση των Μουσουλμάνων Ουιγούρων της Κίνας. Η κινεζική πρεσβεία στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν μέτρα, ενώ απαίτησε από το Twitter να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με αυτή την υπόθεση, την οποία η Κίνα χαρακτηρίζει “απαίσια”.

Κινέζος πρέσβης hack

Τα “like” που φαίνεται να έχει κάνει ο Κινέζος πρέσβης παρέμειναν ενεργά στο Twitter για περίπου μία ώρα πριν αποσυρθούν. Μεγάλος αριθμός Twitter χρηστών έχει σχολιάσει το περιστατικό.
Συνήθως, ο Liu δημοσιεύει ειδήσεις που διαρρέουν από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και παρουσιάζουν με θετικό τρόπο την Κίνα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC τον Ιούλιο, ο Liu αρνήθηκε ότι διαπράχθηκαν φρικαλεότητες που καταπατούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Σιντσιάνγκ, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν πλάνα από drone που έδειχναν αυτές τις πράξεις.

Αρκετές ώρες μετά το hack στον Twitter λογαριασμό του Κινέζου πρέσβη, εκπρόσωπος της πρεσβείας του Λονδίνου εξέδωσε δήλωση που καταδικάζει το hack και το αποδίδει σε κυβερνοεγκληματίες που δραστηριοποιούνται κατά της Κίνας.

Hack vs Κίνα

Στη δήλωση αναφέρονταν τα ακόλουθα: “Πρόσφατα, κάποια αντικινεζικά στοιχεία επιτέθηκαν άσχημα στον Twitter λογαριασμό του πρέσβη Liu Xiaoming και χρησιμοποίησαν περιφρονητικές μεθόδους για να εξαπατήσουν το κοινό. Η κινεζική πρεσβεία καταδικάζει σθεναρά αυτήν την απαίσια συμπεριφορά”. Η πρεσβεία τόνισε ότι ανέφερε το φερόμενο hack στο Twitter και προέτρεψε την εταιρεία να πραγματοποιήσει διεξοδικές έρευνες και να χειριστεί σοβαρά το ζήτημα. Επιπλέον, η δήλωση ανέφερε τα εξής: “Η πρεσβεία διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες και ελπίζει ότι το κοινό δεν θα πιστέψει ούτε θα διαδώσει τέτοιες φήμες”.

Το φερόμενο θύμα του hack, ο Liu Xiaoming, δημοσίευσε ξανά το tweet της πρεσβείας σε περισσότερους από 85.000 followers του. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το φερόμενο hack κάποια συγκεκριμένη εγκληματική συμμορία.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS