ΑρχικήinetTikTok: Προσπαθεί να σταματήσει τη διάδοση βίντεο αυτοκτονίας!

TikTok: Προσπαθεί να σταματήσει τη διάδοση βίντεο αυτοκτονίας!

Από το απόγευμα της Κυριακής, το TikTok προσπαθεί να σταματήσει τη διάδοση ενός βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να αυτοκτονεί με ένα όπλο.

tiktok
TikTok: Προσπαθεί να σταματήσει τη διάδοση βίντεο αυτοκτονίας!

Το βίντεο ξεκινάει με την εικόνα ενός άνδρα με γκρίζα γένια που κάθεται μπροστά από το γραφείο του. Στην αρχή, όλα κυλούν ομαλά και φαίνονται φυσιολογικά και ήρεμα, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται και στη ροή του TikTok For You, η οποία εμφανίζει αυτόματα περιεχόμενο βάσει των ενδιαφερόντων ενός ατόμου, με αποτέλεσμα να οδηγεί πολλούς χρήστες της εφαρμογής να παρακολουθήσουν κατά λάθος το κλιπ. Η εταιρεία προσπάθησε να εμποδίσει την κυκλοφορία του βίντεο απαγορεύοντας τους λογαριασμούς ατόμων που προσπαθούν να το ανεβάσουν πολλές φορές.

«Τα συστήματά μας εντοπίζουν και επισημαίνουν αυτόματα αυτά τα βίντεο για παραβίαση των πολιτικών μας κατά του περιεχομένου που προβάλλει, επαινεί, δοξάζει ή προωθεί την αυτοκτονία,» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το συμβάν επισημαίνει μια σημαντική αδυναμία του αλγορίθμου του TikTok. Ενώ όλα τα κοινωνικά δίκτυα είχαν, σε κάποιο βαθμό, πρόβλημα να ελέγξουν τις πλατφόρμες τους, η μηχανή προτάσεων του TikΤok καθιστά δύσκολο για την εταιρεία να αποτρέψει την εξάπλωση περιεχομένου όπως αυτό. Η κοινότητα της εφαρμογής προσπάθησε να προστατευτεί κοινοποιώντας προειδοποιήσεις περιεχομένου, λέγοντας στους φανς τους να αποφύγουν το βίντεο εάν εμφανιστεί στη ροή τους. Οι χρήστες έχουν κοινοποιήσει το βίντεο επίσης στο Twitter και το Instagram, ενώ κυκλοφόρησε αρχικά μέσω του Facebook Live.

TikTok: Προσπαθεί να σταματήσει τη διάδοση βίντεο αυτοκτονίας!

«Εμποδίζουμε λογαριασμούς που προσπαθούν επανειλημμένα να ανεβάζουν αποσπάσματα και εκτιμάμε τα μέλη της κοινότητάς μας που έχουν αναφέρει περιεχόμενο και προειδοποίησαν άλλους να μην παρακολουθήσουν, να αλληλεπιδράσουν ή να μοιραστούν τέτοια βίντεο σε οποιαδήποτε πλατφόρμα λόγω σεβασμού για το άτομο και την οικογένειά του

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Πρόληψη Αυτοκτονιών (AFSP), περίπου 45.000 Αμερικάνοι πεθαίνουν από αυτοκτονία κάθε χρόνο, και πάνω από 100.000 σε όλο τον κόσμο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS