ΑρχικήsecurityCarlsbad: Hacker εισβάλει σε διαδικτυακό μάθημα σχολείου!

Carlsbad: Hacker εισβάλει σε διαδικτυακό μάθημα σχολείου!

Τα online μαθήματα αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις και οι γονείς στο Carlsbad της Καλιφόρνια αντιμετωπίζουν ακόμη μια – την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

«Ο διευθυντής έστειλε σε κάθε γονέα ένα email ενημερώνοντας τους ότι υπήρχε ένα πρόβλημα», δήλωσε η Judith Santos, μητέρα ενός μαθητή του γυμνασίου Calavera Hills. “Κάποιος εισέβαλλε στο online μάθημα.”

Η Santos αναφέρει ότι η σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και τα παιδιά ήδη βρέθηκαν αντιμέτωπα με την σκληρή πραγματικότητα. «Ένας άντρας εισέβαλλε στο διαδικτυακό μάθημα και έλεγε διάφορα απρεπή λόγια και έδειχνε και ένα ανάρμοστο βίντεο», περιγράφει η Santos.

Carlsbad online

Το περιστατικό συνέβη στο online μάθημα της 7η τάξης του σχολείου “Calavera Hills Middle School” την Τρίτη.

Σύμφωνα με δήλωση του σχολείου, το διαδικτυακό μάθημα που γινόταν μέσω του Google Meet παραβιάστηκε δύο φορές από μη εξουσιοδοτημένο χρήστη. Κάποιοι αναφέρουν ότι ίσως να είναι μαθητής, αφού ο καθηγητής αποδέχτηκε το αίτημα του για να συμμετάσχει στο διαδικτυακό μάθημα. Το άτομο δεν έδειξε το πρόσωπό του, αλλά έκανε απρεπείς δηλώσεις και έδειξε βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου.

«Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί σε κάποιο διαδικτυακό μάθημα, αλλά δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε και στο σχολείο μας», είπε η Santos.

Η Santos έδειξε στο NBC 7 την επιστολή που εκδόθηκε από τον διευθυντή, η οποία ανέφερε:

“Αυτό είναι σαφώς απαράδεκτο και έρχεται σε αντίθεση με τις προτεραιότητες μας που είναι η ασφάλεια των μαθητών του Calavera Hills Middle School. Συνεργαζόμαστε στενά με το αστυνομικό τμήμα του Carlsbad για να ερευνήσουμε το περιστατικό και να αποφύγουμε κάποια αντίστοιχη παραβίαση στο μέλλον.”

“Οποιαδήποτε τεχνολογία και αν χρησιμοποιούμε, πάντα κάποιοι αναζητούν τον τρόπο να προσεγγίσουν τα παιδιά μας, και αυτό είναι που με ανησυχεί. Όπως λέω και στα παιδιά μου, αν κάποιος προσπαθήσει να σας προσεγγίσει διαδικτυακά και για οποιοδήποτε λόγο, ενημερώστε τους γονείς σας ή κάποιον μεγαλύτερο που αν εμπιστεύεστε”, είπε η Judith Santos.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS