ΑρχικήsecurityΗ Bithumb βρέθηκε συνυπεύθυνη για περιστατικό hacking του 2017

Η Bithumb βρέθηκε συνυπεύθυνη για περιστατικό hacking του 2017

Σύμφωνα με το Κεντρικό Επαρχιακό Δικαστήριο της Σεούλ, δύο πελάτες ζητούσαν 126.000 $ και 38.000 $ αντίστοιχα για οικονομικές ζημιές που σχετίζονται με ένα περιστατικό παραβίασης δεδομένων το 2017, στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Bithumb. Ο δικαστής έκρινε ότι οι κατηγορίες δεν ήταν απόλυτα βάσιμες.

Bithumb

Σύμφωνα με την Fn News, οι ενάγοντες Hong και Seo δήλωσαν ότι είχαν χάσει χρήματα λόγω μιας επίθεσης phishing, που χρησιμοποίησε ιδιωτικά δεδομένα τα οποίο κλάπηκαν μέσω του Bithumb. Ο τρίτος ενάγων, ονόματι Jang, έλαβε 5.000 $ για να καλύψει τη συνολική απώλεια των χρημάτων του. Αυτό το ποσό αντικατοπτρίζει μια πολύ χαμηλότερη αξία από την αρχική του αίτηση που ήταν 27.200 $.

Και στις τρεις υποθέσεις, το δικαστήριο είπε ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, θα μπορούσε να έχει διαθέσει περισσότερους πόρους για την ασφάλεια των πελατών της, ώστε να αποτραπεί ένα τέτοιο περιστατικό παραβίασης δεδομένων.

Ο δικαστής ωστόσο, διαπίστωσε ότι εκτός από την Bithumb και ο Jang ήταν μερικώς υπεύθυνος, σημειώνοντας ότι το θύμα παρείχε λεπτομέρειες που δεν περιλαμβάνονται αρχικά στα δεδομένα που είχαν υποκλαπεί από την πλατφόρμα.

Προκειμένου να είναι επιτυχημένη η επίθεση, ο εγκληματίας υποδύθηκε έναν πράκτορα του κέντρου πελατών της Bithumb, παρέχοντας στον Jang πληροφορίες που πίστευε ότι θα γνώριζε μόνο ένας υπάλληλος της Bithumb.

Στη συνέχεια ο hacker ενημέρωσε τον Jang ότι εντόπισε μια ύποπτη προσπάθεια σύνδεσης στον λογαριασμό του και χρειαζόταν έναν κωδικό επαλήθευσης που στάλθηκε στον αριθμό τηλεφώνου του για να την εμποδίσει. Μόλις δόθηκε πρόσβαση, ο hacker προχώρησε στη μετατροπή των XRP και ETH που κατέχει ο Jang σε fiat.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε λίγο μετά την έφοδο της αστυνομίας της Νότιας Κορέας στα γραφεία του Bithumb στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η έρευνα διεξήχθη από τη μονάδα πληροφοριακού εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομικής Υπηρεσίας της Σεούλ. Υποτίθεται ότι συνδεόταν με μια συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα στην οποία συμμετείχαν ο Lee Jung Hoon, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Bithumb Korea και της Bithumb Holdings.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS