ΑρχικήsecurityHacker εισβάλει σε εικονικό μάθημα του σχολικού συγκροτήματος West Oso

Hacker εισβάλει σε εικονικό μάθημα του σχολικού συγκροτήματος West Oso

Οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος West Oso έπεσαν θύματα ενός hacker ο οποίος εμφάνισε ανάρμοστες εικόνες κατά τη διάρκεια του εικονικού τους μαθήματος.

Ο Conrado Garcia, διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος West Oso είπε στο KRIS 6 News ότι το περιστατικό συνέβη σε ένα από τα εικονικά μαθήματα του σχολικού συγκροτήματος.

“Αισθανόμαστε απαίσια για ότι συνέβη“, είπε. “Τα παιδιά μας δεν πρέπει να εκτίθενται σε αυτά τα πράγματα.”

Οι υπάλληλοι του σχολείου δεν γνωρίζουν με ποιον τρόπο πραγματοποιήθηκε η παραβίαση, αλλά είπαν ότι εάν πίσω από την παραβίαση κρύβεται κάποιος μαθητής ή κάποιος που συσχετίζεται με το σχολικό συγκρότημα, θα υποστεί πολύ σοβαρές συνέπειες.

West Oso hacker

Ο Conrado Garcia είπε ότι οι ανάρμοστες φωτογραφίες εμφανίστηκαν για λίγα μόνο λεπτά και ότι το σχολικό συγκρότημα ερευνά το περιστατικό.

“Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που πραγματικά θέλουν να κάνουν κάτι κακό”, είπε. “Ακόμα και με όλα τα firewall ενεργοποιημένα βρήκαν τρόπο να εισβάλουν στα συστήματα, αλλά ευτυχώς η εισβολή κράτησε μόνο λίγα λεπτά.”

Ο Garcia είπε ότι το σχολικό συγκρότημα διαθέτει firewalls για να αποτρέψει καταστάσεις όπως αυτές, αλλά ότι παρόμοια περιστατικά πιθανότατα έχουν συμβεί και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Kirby Warnke μίλησε για τις συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος hacker εάν “διαταράξει” ένα εικονικό μάθημα.

“Εάν χακάρουν το σύστημα, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβίαση της ασφάλειας του υπολογιστή“, είπε. “Εάν εισβάλουν σε ένα εικονικό μάθημα και χρησιμοποιήσουν βωμολοχίες, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγόριες για ανάρμοστη συμπεριφορά ή κάτι παρόμοιο. Εάν εμφανίσουν πορνογραφικό υλικό στο εικονικό μάθημα, τότε μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό αδίκημα.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS