ΑρχικήsecurityΠάνω από τα μισά πανεπιστήμια της Βρετανίας ανέφεραν παραβιάσεις

Πάνω από τα μισά πανεπιστήμια της Βρετανίας ανέφεραν παραβιάσεις

Η Redscan έχει κυκλοφορήσει μία έρευνα που αφορά τα θέματα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όπως αποκάλυψε η έρευνα, παραπάνω από τα μισά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφεραν παραβιάσεις δεδομένων στο ICO τον τελευταίο χρόνο.

παραβιάσεις

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC), τα πανεπιστήμια γίνονται στόχοι κακόβουλων παραγόντων τόσο για το οικονομικό κέρδος όσο και για την υποκλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Η έκθεση της Redscan υπογραμμίζει επίσης ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν παίρνουν να κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους, ειδικά αυτή την περίοδο που πολλά μαθήματα γίνονται από απόσταση λόγω του κορωνοϊού.

Η άμυνα ενάντια σε μια αδιάκοπη ροή επιθέσεων ηλεκτρονικού phishing παραμένει μια πρόκληση για όλα τα πανεπιστήμια. Αρκετά ιδρύματα ανέφεραν ότι λαμβάνουν εκατομμύρια κακόβουλα μηνύματα κάθε χρόνο, με ένα να αναφέρει ότι άγγιξαν τα 130 εκατομμύρια. Οι απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος περιγράφονται ως «ατελείωτες» και ένα πανεπιστήμιο αποκάλυψε ότι οι επιθέσεις είχαν αυξηθεί κατά 50% από το 2019.

Άλλα βασικά ευρήματα της έκθεσης περιλαμβάνουν:

  • 54% των πανεπιστημίων ανέφεραν παραβιάσεις δεδομένων στην ICO τους τελευταίους 12 μήνες
  • Το ένα τέταρτο των πανεπιστημίων δεν έχει πραγματοποιήσει penetration tests τον τελευταίο χρόνο
  • 46% του συνόλου του πανεπιστημιακού προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έλαβε εκπαίδευση ασφαλείας τον τελευταίο χρόνο.
  • Τα πανεπιστήμια ξοδεύουν κατά μέσο όρο 7.529 £ ετησίως για εκπαίδευση ασφαλείας, με δαπάνες που κυμαίνονται από £ 0 έως 49.000 £
  • Τα πανεπιστήμια απασχολούν, κατά μέσο όρο, τρεις καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο
  • 51% των πανεπιστημίων παρέχουν ενεργά εκπαίδευση και ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας στους φοιτητές
  • 12% των πανεπιστημίων δεν προσφέρει καθόλου οδηγίες ασφαλείας, υποστήριξη ή εκπαίδευση στους φοιτητές
  • 66 από τα 134 πανεπιστήμια έχουν πιστοποίηση Cyber ​​Essentials ή Cyber ​​Essential Plus

Ο CTO της Redscan, Mark Nicholls, σχολίασε: «Το γεγονός ότι τόσο μεγάλος αριθμός πανεπιστημίων δεν παρέχει εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο στο προσωπικό και τους φοιτητές του, ούτε πραγματοποιεί ανεξάρτητα penetration tests είναι ανησυχητικό. Αυτά είναι τα θεμελιώδη στοιχεία κάθε προγράμματος ασφαλείας και το κλειδί για την αποτροπή παραβιάσεων δεδομένων.»

«Η απειλή για τα πανεπιστήμια από τους κυβερνητικούς επιτιθέμενους κάνει την ανάγκη για βελτιώσεις ακόμη πιο κρίσιμη. Το κόστος της αποτυχίας της προστασίας μίας επιστημονικής έρευνας είναι τεράστιο.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS