ΑρχικήsecurityPhishing εκστρατεία εγγυάται φορολογικές μειώσεις - επιστροφή χρημάτων

Phishing εκστρατεία εγγυάται φορολογικές μειώσεις – επιστροφή χρημάτων

Η πανδημία του COVID-19 έχει αποτελέσει για τους κυβερνοεγκληματίες και τους απατεώνες την τέλεια ευκαιρία για να προσελκύσουν και να εξαπατήσουν τα υποψήφια θύματα – στόχους. Μία νέα phishing εκστρατεία με θέμα τον COVID-19 στοχεύει χρήστες email, αυτή τη φορά υπόσχοντας στους παραλήπτες φορολογικές μειώσεις ή επιστροφή χρημάτων, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Αυτή η απάτη στοχεύει σε μεγάλο βαθμό χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου.


Συγκεκριμένα, το email που αποστέλλεται στους χρήστες, φαίνεται να προέρχεται από την “Κυβερνητική Ψηφιακή Υπηρεσία” (GDS) και υποτίθεται ότι προσφέρει έκπτωση 400 £ περίπου, σύμφωνα με το think tank Parliament Street. Το email ξεκινά με την εξής φράση: “Λαμβάνετε μια μείωση του Council tax, επειδή έχετε χαμηλό εισόδημα ή λαμβάνετε επιδόματα”. Επιπλέον, το email αναγράφει τα ακόλουθα: “Συνολικό ποσό παροχών: 385,50 GBP. Το επιστρεφόμενο ποσό θα μεταφερθεί απευθείας στη χρεωστική / πιστωτική σας κάρτα. Κάντε αίτηση τώρα για να διεκδικήσετε φορολογικές μειώσεις κι επιστροφή χρημάτων”.

phishing εκστρατεία

Ωστόσο, το ποσό επιστροφής χρημάτων που αναφέρεται στην κεφαλίδα του θέματος είναι 385,55 £, ένα από τα πολλά λάθη που μπορούν να ειδοποιήσουν τον παραλήπτη ότι πρόκειται για απάτη.

Σύμφωνα με το Parliament Street, αυτό το email έχει παραδοθεί σε εκατοντάδες χρήστες.
Ο Andy Harcup, VP της Absolute Software, ανέφερε πως με το ξέσπασμα της πανδημίας, οι απειλές που αντιμετωπίζουν στον κυβερνοχώρο οι πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί, με αυτή την τελευταία επίθεση να είναι μία από τις πολλές που έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία και τον φόβο των ατόμων κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Επιπλέον, ο Stav Pischits, CEO της Cynance, πρόσθεσε ότι είναι σχετικά εύκολο για τους κυβερνοεγκληματίες να αντιγράψουν ένα κυβερνητικό σήμα και κείμενο από επίσημα sites και να δημιουργήσουν email, με τα οποία θα καταφέρουν να εξαπατήσουν τους χρήστες. Ο Pischits εξήγησε πως πολύ συχνά, οι εργαζόμενοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, είναι πιθανό να δελεαστούν όταν τους προσφέρεται κάποια έκπτωση, μείωση ή επιστροφή χρημάτων, όπως τους υπόσχεται η phishing εκστρατεία.

phishing-φορολογικές μειώσεις

Επομένως, όποιος λαμβάνει ένα τέτοιο email θα πρέπει να ελέγχει τη διεύθυνση προέλευσης του αποστολέα και να εξετάζει προσεκτικά για τυχόν τυπογραφικά ή άλλα λάθη, που συχνά αποτελούν ενδείξεις διαδικτυακής απάτης. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν αυτό, ενδέχεται να τεθούν σε κίνδυνο τα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα τόσο των ίδιων όσο και των εργοδοτών τους.


Παρόλο που κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση των malware εκστρατειών και των απατών που εκμεταλλεύονται τον COVID-19, το συνολικό κυβερνοέγκλημα δεν έχει αυξηθεί, σύμφωνα με τη Microsoft και άλλες εταιρείες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS