ΑρχικήinetWalmart: Εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα παράδοσης με drones στις ΗΠΑ

Walmart: Εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα παράδοσης με drones στις ΗΠΑ

Λίγο μετά τη λήψη της τελικής έγκρισης από την FAA για παραδόσεις με drones, η Amazon έχει ήδη τον πρώτο της αντίπαλο, τη Walmart.

walmart
Walmart: Εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα παράδοσης με drones στις ΗΠΑ

Η Walmart ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την εταιρεία drone Flytrex για την παράδοση ειδών παντοπωλείου και άλλων ειδών οικιακής χρήσης από τα καταστήματά της, σε περιοχές των ΗΠΑ. Η Flytrex είχε προηγουμένως λάβει έγκριση από την FAA για παραδόσεις τροφίμων στη Βόρεια Καρολίνα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον για τη συλλογή πληροφοριών για μια μελλοντική υπηρεσία, οπότε οι ουρανοί δε θα γεμίσουν με drones ακόμα.

«Τα drones, τα οποία ελέγχονται μέσω του cloud χρησιμοποιώντας έναν έξυπνο και εύκολο πίνακα ελέγχου, θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πολύτιμη εικόνα για την εμπειρία των πελατών και των συνεργατών μας – από την παραλαβή και τη συσκευασία έως την απογείωση και την παράδοση,» δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόσωπος της Walmart, Tom Ward.

Τα drones Flytrex που χρησιμοποιούνται από τη Walmart μπορούν να μεταφέρουν 6,6 κιλά σε ύψος 380 ποδιών για απόσταση 3,5 μιλίων (και πίσω) έως και 32 mph. Χρησιμοποιούν έναν μηχανισμό απελευθέρωσης σύρματος για να κατεβάσουν τα κουτιά μεταφοράς που είναι στερεωμένα πάνω τους, από τα ογδόντα πόδια, εξασφαλίζοντας «μια ήσυχη και ασφαλή παράδοση», έγραψε η Flytrex στην ιστοσελίδα της.

Τα drones της Walmart θα πετάξουν σύμφωνα με τους κανόνες της FAA του τμήματος 107, που απαιτούν από το drone να παραμείνει σε οπτική γωνία και να υποστηρίζεται από έναν απομακρυσμένο πιλότο.

Walmart: Εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα παράδοσης με drones στις ΗΠΑ

Η FAA έχει ήδη εκδώσει πιο προηγμένα πιστοποιητικά αερομεταφορέα μέρους 135 στην Amazon και τη Wing Aviation της Google, που επιτρέπει την παράδοση drone χωρίς οπτική οπτική επαφή. Ωστόσο, η Flytrex έλαβε πρόσφατα έγκριση για ένα σύστημα ασφάλειας αλεξίπτωτου που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την άδεια να πετάξει πάνω από κατοικημένες περιοχές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS