ΑρχικήinetAmazon: Προσλαμβάνει 33.000 υπαλλήλους με μέση αμοιβή 150.000$

Amazon: Προσλαμβάνει 33.000 υπαλλήλους με μέση αμοιβή 150.000$

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια Ημέρα Καριέρας στις 16 Σεπτεμβρίου που θα είναι ανοιχτή σε όλους όσους αναζητούν εργασία.

amazon
Amazon: Προσλαμβάνει 33.000 υπαλλήλους με μέση αμοιβή 150.000$

Η Ημέρα Καριέρας της Amazon θα περιλαμβάνει μια ομάδα 1.000 υπαλλήλων που θα προσφέρουν 20.000 συνεδρίες προπονητικής σταδιοδρομίας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του τεχνολογικού γίγαντα. Οι συνεδρίες θα είναι δωρεάν.

Η Amazon έχει μέχρι στιγμής 33.000 θέσεις εργασίας για εταιρικούς και τεχνολογικούς ρόλους και αναφέρει ότι θα μοιράσει «χιλιάδες επιπλέον ωριαίες θέσεις στο δίκτυο λειτουργιών της Amazon» σύντομα. Όλοι οι νέοι υπάλληλοι για αυτούς τους ρόλους θα πληρώνονται τουλάχιστον με ελάχιστο μισθό στα 15 $ ανά ώρα με έως και 20 εβδομάδες γονικής άδειας.

Οι υπάλληλοι που συμπληρώνουν τους εταιρικούς και τεχνολογικούς ρόλους θα λάβουν μια μέση αμοιβή 150.000 $, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, των αποζημιώσεων με βάση τα αποθέματα και των παροχών, δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon στο CNN Business.

«Με πολλούς ανθρώπους που έμειναν άνεργοι λόγω του οικονομικού αντίκτυπου του Covid-19 και αναζητούσαν νέες θέσεις, η Ημέρα Καριέρας έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει όλους τους αιτούντες για εργασία, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας, τον επαγγελματικό τομέα ή το υπόβαθρο – ή αν ψάχνουν δουλειά στην Amazon ή σε άλλη εταιρεία,» δήλωσε η εταιρεία στο δελτίο τύπου της.

Η Amazon διεξήγαγε μια έρευνα και διαπίστωσε ότι το 53% των Αμερικανών αναγκάστηκαν να αναζητήσουν νέα δουλειά λόγω του Covid-19.

Τον Αύγουστο, η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδίαζε να προσλάβει 3.500 επιπλέον εργαζόμενους σε πόλεις στις ΗΠΑ, μια κίνηση που δεσμεύει τον τεχνολογικό γίγαντα για σημαντική επέκταση του χώρου γραφείων σε μια εποχή που άλλες εταιρείες τεχνολογίας αγκαλιάζουν την τηλεπικοινωνία επ ‘αόριστον.

Amazon: Προσλαμβάνει 33.000 υπαλλήλους με μέση αμοιβή 150.000$

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία τεχνολογίας βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Simon Property Group (SPG), τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη εμπορικού κέντρου στις ΗΠΑ, για τη μετατροπή πρώην ή τρέχοντων καταστημάτων JCPenney (JCP) και Sears (SHLDQ) σε κόμβους διανομής για την παράδοση πακέτων.

Η UPS εστιάζει επίσης στην πρόσληψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Σκοπεύουμε να προσλάβουμε πάνω από 100.000 άτομα για εποχιακές εργασίες της UPS και αναμένουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός θα μετακινηθεί σε μόνιμους ρόλους μετά τις διακοπές,» ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου της Τετάρτης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS