ΑρχικήUpdatesExTiX Linux 20.09: Κυκλοφόρησε με νέο περιβάλλον εργασίας KDE

ExTiX Linux 20.09: Κυκλοφόρησε με νέο περιβάλλον εργασίας KDE

ExTiX Linux 20.09: Κυκλοφόρησε με νέο περιβάλλον εργασίας KDE

Πρόσφατα, ο Arne Exton, δημιουργός του ExTiX Linux, ανακοίνωσε την επόμενη σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Το νέο ExTiX Linux 20.09 βασίζεται στο ubuntu 20.04.1 LTS και χρησιμοποιεί τον Linux Kernel 5.4. Σύμφωνα με τον Exton, η νέα έκδοση φέρνει στους χρήστες πολλές νέες δυνατότητες, ενώ περιέχει και κάποιες βελτιώσεις σε διάφορα κομμάτια του συστήματος.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές της νέας έκδοσης, είναι η προσθήκη του Anbox στις προεπιλεγμένες εφαρμογές του λειτουργικού. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Anbox είναι ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν και να τρέχουν εφαρμογές του Android, απευθείας στο Linux, χωρίς την ανάγκη από emulators ή άλλες εφαρμογές.

Εκτός από το Anbox, το ExTiX Linux 20.09 περιέχει και μερικές χρήσιμες εφαρμογές για android, όπως είναι ο Aptoide App Manager και το F-Droid. Βέβαια, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν και άλλες εφαρμογές, χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Google Play Services και Google Play Store. Επιπλέον, σε περίπτωση που μια εφαρμογή δεν υπάρχει στο Google Play, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να την εγκαταστήσουν από ένα APK αρχείο, χρησιμοποιώντας το ADB εργαλείο.

Δυστυχώς, επειδή το Anbox βρίσκεται σε beta στάδιο, οι χρήστες μπορούν να αντιμετωπίσουν ορισμένα προβλήματα κατά την εργασία τους. Για παράδειγμα, το εργαλείο δεν μπορεί να δουλέψει σε εικονικές μηχανές του VirtualBox, καθώς και δεν έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει videos.

Όπως κάθε άλλη έκδοση, η 20.09 επίσης περιλαμβάνει το Refracta Snapshot. Σε περίπτωση που δε το γνωρίζατε, το Refracta είναι ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία ενός προσωπικού συστήματος, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως live έκδοση, αλλά και να εγκαταστήσετε σε άλλους υπολογιστές.

Πέρα από βελτιώσεις στις εφαρμογές του λειτουργικού, η νέα έκδοση του ExTiX Linux φέρνει στους χρήστες το περιβάλλον εργασίας KDE Plasma 5.104, το οποίο αντικατέστησε επίσημα το παλιό LXQT περιβάλλον.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές, καθώς και τα αρχεία εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος, μπορείτε να βρείτε εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS