Πρόσφατα, η ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu, ανακοίνωσε την βελτιωμένη έκδοση του Ubuntu 20.04 LTS. Το νέο Ubuntu 20.04.1 είναι ήδη διαθέσιμο για λήψη, και περιέχει πολλά bug fixes για σφάλματα τα οποία υπάρχουν στην έκδοση 20.04 LTS.
Αυτή τη στιγμή, το Ubuntu 20.04 είναι η επίσημη LTS έκδοση του λειτουργικού, και θα υποστηρίζεται μέχρι το 2025. Με την κυκλοφορία της έκδοσης 20.04.1, η Canonical θέλει να ενισχύσει το λειτουργικό σύστημα ακόμα περισσότερα.
Τι αλλαγές περιέχει το Ubuntu 20.04.1;
Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο κυριότερος σκοπός της νέας έκδοσης είναι η βελτίωση των σφαλμάτων που υπάρχουν στο Ubuntu 20.04. Ωστόσο, η έκδοση 20.04.1 περιέχει και μερικές ενημερώσεις για την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος.
Καταιγίδες μεγαλύτερες από τη Γη εντοπίστηκαν στον Δία
Black Basta ransomware: Όλες οι νέες τακτικές
Αποκαλύψεις για τον Μεγαλύτερο Κρατήρα του Φεγγαριού
Επιπλέον, το Ubuntu 20.04.1 περιέχει βελτιώσεις για το νέο BootHole bug, το οποίο επηρεάζει πολλές από τις διανομές βασισμένες στο Linux. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όλα τα bug fixes, μπορείτε να βρείτε εδώ.
Δυστυχώς, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος δεν περιέχει ‘Hardware Enablement Stack’ (HWE), το οποίο συνήθως υπάρχει στις πρώτες ‘point’ εκδόσεις του ubuntu.
Σύντομα, όλοι οι χρήστες θα ειδοποιηθούν για τη νέα έκδοση, και θα μπορούν να κάνουν ενημέρωση του λειτουργικού τους, απλά πατώντας το κουμπί update. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε update άμεσα, μπορείτε να ανοίξετε ένα terminal και να εκτελέσετε ένα force update.
Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε πως να κάνετε force update το σύστημα σας, μπορείτε απλά να ακολουθήσετε έναν από τους αμέτρητους οδηγούς που υπάρχουν στο internet. Εκτός από την ενημέρωση μέσω του terminal, οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν το σύστημα τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “Software & updates”.
Βέβαια, η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη και για λήψη, μέσα στην επίσημη σελίδα του Ubuntu. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποια εγκατεστημένη έκδοση του λειτουργικού, μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία εγκατάστασης και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε ένα bootable USB. Μετά τη δημιουργία του USB, κάντε επανεκκίνηση του συστήματος σας και επιλέξτε να πραγματοποιηθεί boot από την USB συσκευή σας.