ΑρχικήinetApp Store: Επιβεβαιώθηκε η απαγόρευση εφαρμογών game streaming

App Store: Επιβεβαιώθηκε η απαγόρευση εφαρμογών game streaming

Η Apple επιβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέπει υπηρεσίες όπως τα Google Stadia, xCloud, και GeForce στο App Store, λόγω πολιτικών της.

app store
App Store: Επιβεβαιώθηκε η απαγόρευση εφαρμογών game streaming

Μιλώντας στο Business Insider αυτή την εβδομάδα, η Apple επιβεβαίωσε ξεκάθαρα ότι δε θα επιτρέπει υπηρεσίες game streaming σε iOS, καθώς όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, αυτές οι υπηρεσίες παραβιάζουν την πολιτική του App Store και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να υπάρχουν σε iPhone ή iPad.

Η μόνη βασική πληροφορία της Apple για το πώς αυτές οι υπηρεσίες παραβιάζουν την πολιτική, είναι επειδή τα παιχνίδια Stadia, xCloud και GeForce Now λειτουργούν όλα σε μια ομάδα, και όχι μεμονωμένα. Ως αποτέλεσμα, τα παιχνίδια από το Google Stadia δεν εμφανίζονται στο Αpp Store για χρήστες iPhone ή iPad.

«Το App Store δημιουργήθηκε για να είναι ένα ασφαλές και αξιόπιστο μέρος για τους πελάτες, να ανακαλύπτουν και να κατεβάζουν εφαρμογές και μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία για όλους τους προγραμματιστές. Πριν μεταβούν στο κατάστημά μας, όλες οι εφαρμογές ελέγχονται βάσει του ίδιου συνόλου οδηγιών που αποσκοπούν στην προστασία των πελατών και παρέχουν ισότιμους όρους ανταγωνισμού στους προγραμματιστές.»

«Οι πελάτες μας απολαμβάνουν υπέροχες εφαρμογές και παιχνίδια από εκατομμύρια προγραμματιστές και οι υπηρεσίες παιχνιδιών μπορούν να υπάρχουν στο Αpp Store αρκεί να ακολουθούν το ίδιο σύνολο οδηγιών που ισχύουν για όλους τους προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής παιχνιδιών ξεχωριστά για έλεγχο. Εκτός από το App Store, οι προγραμματιστές μπορούν να επιλέξουν να προσεγγίσουν όλους τους χρήστες iPhone και iPad μέσω του διαδικτύου, μέσω του Safari και άλλων προγραμμάτων περιήγησης στο Αpp Store.»

Η ενότητα 4.2.7 της πολιτικής εξηγεί τους όρους για απομακρυσμένες εφαρμογές, που ξεπερνούν τους βασικούς περιορισμούς που κάνουν υπηρεσίες όπως το Stadia και το xCloud.

Για παράδειγμα, η Apple σημειώνει ότι η «κεντρική συσκευή και ο πελάτης πρέπει να είναι συνδεδεμένοι σε τοπικό και LAN δίκτυο.

Όμως για υπηρεσίες cloud-streaming, αυτό δεν ισχύει.

Φυσικά, υπάρχει και το σημείο των συναλλαγών. Για να λειτουργήσει πλήρως το Google Stadia σε iPad ή iPhone, η εταιρεία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την τιμολόγηση του App Store, η οποία, με τη σειρά της, θα επέφερε στην Apple μια μείωση κατά 30% των αγορών παιχνιδιών και της μηνιαίας συνδρομής Pro.

App Store: Επιβεβαιώθηκε η απαγόρευση εφαρμογών game streaming

Προς το παρόν, το Google Stadia, το Microsoft xCloud και το GeForce Now απλά δεν μπορούν να υπάρχουν σε iPhone ή iPad, δυστυχώς. Ας ελπίσουμε ότι η Apple θα αναθεωρήσει τελικά την πολιτική της για αυτού του είδους τις υπηρεσίες, δεδομένου του πόσο ωραίο είναι το game streaming.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS