Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ. Σύμφωνα με την καταγγελία της στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Telegram υποστηρίζει ότι η Apple θα πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες iOS να κάνουν λήψη της εφαρμογής και από εξωτερικές πηγές. Μέχρι τώρα, οι χρήστες iOS μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή αποκλειστικά μέσω του App Store.
Η καταγγελία για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία που κατατέθηκε από την Telegram εναντίον της Apple, αναφέρει περεταίρω τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία ανταλλαγής μηνυμάτων, σταμάτησε την κυκλοφορία μιας πλατφόρμας παιχνιδιών της στο App Store, επειδή υποτίθεται ότι παραβίαζε τους κανόνες του καταστήματος εφαρμογών της Apple, ανέφεραν οι Financial Times. Οι δημιουργοί του Telegram διέκοψαν ολόκληρο το έργο καθώς φοβήθηκαν ότι η εφαρμογή, θα “διαγράφονταν από το App Store”.
Η κίνηση αυτή την εταιρείας, έρχεται μετά από μία ανάρτηση του ιδρυτής της Telegram, Pavel Durov, η οποία μιλούσε εναντίον της Apple. Η ανάρτηση περιγράφει μια λίστα με επτά μύθους που χρησιμοποιεί η Apple για να δικαιολογήσει την προμήθεια 30% που λαμβάνει από την εφαρμογή για να την φιλοξενεί στο App Store.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία υπέβαλε καταγγελία για καταπάτηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατά της Apple. Προηγουμένως, η Rakuten και η Spotify είχαν επίσης διαμαρτυρηθεί στην ΕΕ σχετικά με τις πολιτικές του App Store.
Η Κίνα Σχεδιάζει Αποστολή στον Άρη για Εύρεση Ζωής
Χάκερ παραβιάζουν Webcam χωρίς να φαίνονται ενεργοποιημένες
Επαναστατική Τεχνική Ρομποτικής Μεταμόσχευσης Πνευμόνων
Η Apple βρίσκεται ήδη υπό την επίβλεψη της ΕΕ, αφού η Επιτροπή ζήτησε την ύπαρξη μιας τυπικής θύρας φόρτισης σε όλες τις συσκευές της αγοράς. Η Apple απάντησε στη δήλωση της ΕΕ λέγοντας ότι προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην καινοτομία. Ωστόσο, η ΕΕ είναι έτοιμη να εγκρίνει έναν κανονισμό που θα αναγκάζει τους κατασκευαστές smartphone να έχουν μια τυπική θύρα φόρτισης, έως το τρίτο τρίμηνο του 2020.