ΑρχικήinetApple: Οι κανονισμοί του App Store «ανοίγουν» για τους προγραμματιστές

Apple: Οι κανονισμοί του App Store «ανοίγουν» για τους προγραμματιστές

Όπως υποσχέθηκε στο WWDC, η Apple θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να προτείνουν αλλαγές για τους κανονισμούς του App Store.

Apple: Οι κανονισμοί του App Store «ανοίγουν» για τους προγραμματιστές

Οι εφαρμογές που βρίσκονται ήδη στο App Store δεν θα χρειάζεται πλέον να επιδιορθώνουν παραβιάσεις των οδηγιών προτού η Apple εγκρίνει τις διορθώσεις σφαλμάτων, εκτός εάν αυτές οι παραβιάσεις σχετίζονται με νομικά ζητήματα. Eπίσης, η εταιρεία θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να προτείνουν αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές της.

«Για εφαρμογές που βρίσκονται ήδη στο App Store, οι διορθώσεις σφαλμάτων δεν θα καθυστερούν πλέον για παραβιάσεις οδηγιών, εκτός από αυτές που σχετίζονται με νομικά ζητήματα. Αντ’ αυτού, θα μπορείτε να αντιμετωπίζετε παραβιάσεις των κατευθυντήριων γραμμών στην επόμενη υποβολή σας. Και τώρα, εκτός από τις αποφάσεις σχετικά με το εάν μια εφαρμογή παραβιάζει τους κανονισμούς, μπορείτε να προτείνετε αλλαγές στις οδηγίες.»

Όπως μπορεί να θυμάστε, η Apple ήρθε με αυτές τις αλλαγές λίγο μετά από μια «δημόσια διαμάχη» με τη Basecamp, για την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «Hey». Η εταιρεία απέρριψε τις διορθώσεις σφαλμάτων της Basecamp επειδή η εφαρμογή απαιτούσε από τους χρήστες να εγγραφούν στο Hey μέσω web, και δεν υπήρχε καμία επιλογή για αγορές ή δοκιμές εντός της εφαρμογής, κάτι που θα δημιουργούσε προμήθεια για την Αpple. Αργότερα, η Αpple αναίρεσε την απόφασή της, επιτρέποντας τη διόρθωση σφαλμάτων και η Basecamp κατέληξε σε έναν συμβιβασμό: κυκλοφόρησε μια δωρεάν δοκιμή, διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής.

Όμως αυτές οι αλλαγές, που ανακοινώθηκαν λίγο μετά το φιάσκο, θα μπορούσαν να αποτρέψουν παρόμοια κατάσταση στο μέλλον. Ωστόσο, πριν από κάποιο διάστημα, λιγότερο από δύο εβδομάδες, η Αpple φαίνεται ότι απέκλεισε τις ενημερώσεις εφαρμογών του WordPress για να επιβάλει την υποστήριξη αγοράς εντός εφαρμογής, και παρόλο που τελικά το αναίρεσε, δε θα έπρεπε να ξεχαστεί.  Άλλη μια μάχη που επίσης δε θα έπρεπε να ξεχαστεί, είναι αυτή της Apple με την Epic Games, η οποία πρόσφατα άρχισε να προσφέρει εκπτώσεις Fortnite για παίκτες που παρακάμπτουν τις αγορές του App Store.

apple
Apple: Οι κανονισμοί του App Store «ανοίγουν» για τους προγραμματιστές

Μπορεί να είναι μια σημαντική κίνηση, αλλά σίγουρα πολλοί θα αναρωτιούνται πόσο δεκτική θα είναι η Apple στις προτάσεις των προγραμματιστών, όταν τόσοι πολλοί έχουν υποχωρήσει από την πολιτική της για συλλογή μεγάλων προμηθειών και αγορές εντός εφαρμογής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS