ΑρχικήinetH Apple απαντάει για τον αποκλεισμό του WordPress από ενημερώσεις!

H Apple απαντάει για τον αποκλεισμό του WordPress από ενημερώσεις!

Την Παρασκευή, το διαδίκτυο γέμισε με δημοσιεύματα που θέλανε την Apple να αναγκάζει το WordPress να βγάλει κέρδος από την εφαρμογή του iOS. Ένας τρόπος ήταν να του επιβάλει να πουλήσει premium σχέδια και προσαρμοσμένα domain ονόματα, έτσι ώστε η Apple να μπορεί να πάρει το καθιερωμένο 30%.

apple wordpress
H Apple απαντάει για τον αποκλεισμό του WordPress από ενημερώσεις!

Κάποιες ώρες αργότερα, η Apple εξέδωσε μια σπάνια δημόσια συγγνώμη, αναφέροντας ότι το WordPress δεν θα χρειάζεται πλέον να προσθέτει αγορές εντός της εφαρμογής.

«Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα με την εφαρμογή WordPress έχει επιλυθεί. Δεδομένου ότι ο προγραμματιστής κατήργησε την εμφάνιση των επιλογών πληρωμής υπηρεσιών από την εφαρμογή, είναι πλέον μια δωρεάν αυτόνομη εφαρμογή και δεν χρειάζεται να προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής. Έχουμε ενημερώσει τον προγραμματιστή και ζητούμε συγγνώμη για τυχόν σύγχυση που έχουμε προκαλέσει.»

Από χθες, η εφαρμογή του WordPress δεν πούλησε ούτε ένα προϊόν και δεν ανέφερε κάποιο πληρωμένο πρόγραμμα «WordPress.com», παρά μόνο σε μια αποκλειστική καρτέλα premium σχεδίων με τα διαθέσιμα προγράμματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του The Verge, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν αγορές για κανένα από αυτά τα σχέδια, ενώ ολόκληρη η ενότητα των premium σχεδίων αφαιρέθηκε αμέσως τη στιγμή που ο προγραμματιστής του WordPress, Matt Mullenweg, ανακοίνωσε ότι η Apple τον ανάγκασε να προσθέσει in – app αγορές (IAP). Μάλιστα, δήλωσε ότι η Apple αρχικά τον απέκλεισε από την ενημέρωση της iOS εφαρμογής, απαιτώντας να προσθέσει στο WordPress το Apple IAP εντός 30 ημερών.

Επιπλέον, ο Mullenweg είπε ότι είχε προσφερθεί στο παρελθόν να αφαιρέσει άλλες αναφορές για τα προγράμματα επί πληρωμή από την εφαρμογή, αλλά αυτές οι προτάσεις απορρίφθηκαν από την Apple.

wordpress ios
H Apple απαντάει για τον αποκλεισμό του WordPress από ενημερώσεις!

Να σημειώσουμε, ότι ο προγραμματιστής αρνείται πως το ίδιο το WordPress υπέβαλε την ενημέρωση που θα επέτρεπε στους χρήστες του λογισμικού της Apple να αγοράσουν premium σχέδια.

«Δεν υπήρχε σύνδεσμος προς τη σελίδα σχεδίων, και δεν υπάρχει άμεσος τρόπος να αγοράσετε σχέδια από το εσωτερικό της εφαρμογής,» δήλωσε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS