ΑρχικήHow ToΤο MIUI 12 Δοκιμάζει το χαρακτηριστικό "Back Tap" για το iOS 14

Το MIUI 12 Δοκιμάζει το χαρακτηριστικό “Back Tap” για το iOS 14

Το iOS 14 της Apple βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμαστική έκδοση beta. Μεταξύ των πολλών δυνατοτήτων του, το iOS 14 έχει κάτι που ονομάζεται “Back Tap” ή επίσης γνωστό ως λειτουργία διπλού αγγίγματος.

Back Tap

Η λειτουργία “Back Tap” επιτρέπει στο χρήστη να ανοίγει εφαρμογές ή να εκτελεί ενέργειες συστήματος, όπως άνοιγμα της κάμερας ή λήψη στιγμιότυπου οθόνης, κάνοντας διπλό ή τριπλό πάτημα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου.

MIUI 12 “Back Tap”

Η Xiaomi σχεδιάζει επίσης να εφαρμόσει τη λειτουργία back tap στις συσκευές της, σύμφωνα με τον κώδικα που εντοπίστηκε από ένα μέλος της XDA Kacskrz στις τελευταίες εκδόσεις beta του MIUI 12. Η λειτουργία βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης, αλλά φαίνεται να είναι παρόμοια με τη λειτουργία “back tap” του iOS 14.

Προς το παρόν, η λίστα των συντομεύσεων περιλαμβάνει λήψη στιγμιότυπου οθόνης, ενεργοποίηση του φακού, άνοιγμα του κέντρου ελέγχου, άνοιγμα notification shade και εκκίνηση της κάμερας. Φυσικά είναι πολύ πιθανό η Xiaomi να προσθέσει περισσότερες συντομεύσεις, δεδομένου ότι το χαρακτηριστικό βρίσκεται ακόμη σε φάση beta.

Ενώ δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το χαρακτηριστικό, οι χρήστες μπορούν να το λάβουν ακόμα και τώρα στις συσκευές τους.

Πώς να αποκτήσετε το iOS 14 Back Tap σε οποιαδήποτε συσκευή Android;

Ένας προγραμματιστής με το όνομα Kieron Quinn κατάφερε να μεταφέρει τη λειτουργία Back Tap μέσω μίας δικής του εφαρμογής, που ονομάζεται “Tap, Tap.”

Η εφαρμογή του, που βρίσκεται ακόμη σε φάση beta, φέρνει τη δυνατότητα σε όλες τις συσκευές Android με Android 7.0 ή μεταγενέστερη έκδοση. Χρησιμοποιεί ενσωματωμένους αισθητήρες επιταχυνσιόμετρου και γυροσκοπίου και μηχανική εκμάθηση για να εντοπίσει το διπλό χτύπημα στο πίσω μέρος της συσκευής.

  • Αρχικά κάντε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής “Tap, Tap” από εδώ.
  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας, πατήστε στο περισσότερες υπηρεσίες λήψης και κάντε εναλλαγή της υπηρεσίας προσβασιμότητας σε “Tap, Tap”.
  • Στην εφαρμογή, μεταβείτε στην ενότητα “Ενέργειες” για να επιλέξετε την ενέργεια για το διπλό πάτημα.
  • Μεταβείτε στο “Gates” για να αποκλείσετε τις χειρονομίες σε καταστάσεις όπως όταν πραγματοποιείτε κλήση ή όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

Ο Quinn σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες λειτουργίες, όπως να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ορίσουν την ευαισθησία της λειτουργίας διπλού πατήματος. Το τριπλό πάτημα δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην εφαρμογή του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS