Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 13:09
Αρχική How To Τι μας ενοχλεί στα Windows 10 και πως να το διορθώσουμε

Τι μας ενοχλεί στα Windows 10 και πως να το διορθώσουμε

Δεν είναι μυστικό ότι τα Windows 10 δεν είναι τέλεια. Όμως τι είναι αυτό που μας ενοχλεί πραγματικά; Οι ενοχλητικές ενημερώσεις; Οι μη αναμενόμενες επανεκιννήσεις; Το Candy crush και το Farmville; Ας δούμε αναλυτικά τι ενοχλεί την πλειοψηφία των χρηστών.

Windows 10

Για μερικά από αυτά τα “προβλήματα” σας προσφέρουμε και κάποιες λύσεις οπότε ας τα δούμε παρακάτω:

1. Eνοχλητικές ενημερώσεις και μη αναμενόμενες επανεκκινήσεις

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από την εποχή που κυκλοφόρησαν τα Windows 10 και αυτό είναι μακράν το πιο κοινό παράπονο.

Στις πρώτες μέρες / μήνες / χρόνια των Windows 10, η Microsoft ήταν πραγματικά επιθετική με τις ενημερώσεις και τις αναγκαστικές επανεκκινήσεις που συνοδεύουν τις ενημερώσεις. Επίσης δεν βοηθούσε το γενονός ότι οι ενημερώσεις έρχονταν σε απροσδόκητες στιγμής.

Τα καλά νέα είναι ότι τα συνεχή σχόλια από τους πελάτες έχουν εμπνεύσει τους μηχανικούς των Windows 10 να υιοθετήσουν ένα πιο ευγενικό, πιο ήπιο τρόπο για τις ενημερώσεις. Υπάρχουν πολλές προειδοποιήσεις για τις επικείμενες επανεκκινήσεις που σχετίζονται με τις μηνιαίες ενημερώσεις ποιότητας και οι ενημερώσεις λειτουργιών είναι πλέον προαιρετικές, τουλάχιστον εδώ και ενάμιση χρόνο.

2. Candy crush, Farmville και άλλα ανεπιθύμητα apps

Καθώς άρχισα να γράφω αυτό το άρθρο, άνοιξα το Κέντρο σχολίων της Microsoft, ώστε να δω τι προβλήματα αναφέρουν οι άνθρωποι αυτήν τη στιγμή. Στην κορυφή της λίστας των ήταν ένα σχόλιο που είχε τίτλο: “STOP INSTALLING CRAPWARE.”

Είμαι βέβαιος ότι ο συγγραφέας ήξερε ότι γράφει με κεφαλαία γράμματα, άρα μάλλον ήταν απλά αγανακτισμένος. “Δεν θέλω και δεν έχω ζητήσει παιχνίδια όπως το Farmville ή το Candy Crush. Τα έχω απεγκαταστήσει στο παρελθόν … και τώρα εγκαταστάθηκαν ξανά ως μέρος ορισμένων ενημερώσεων της Microsoft.”

Η μόνη σίγουρη λύση για το συγκριμένο πρόβλημα, είναι να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση της κατηγορίας Business της Microsoft: Οι πελάτες των Windows 10 που πληρώνουν 7 ή 10 ή 20 δολάρια το μήνα για μια άδεια Enterprise ή έναν επαγγελματικό λογαριασμό Microsoft 365, είναι απαλλαγμένοι από τα παιχνίδια Candy Crush και Farmville.

3. Άλλα προ εγκατεστημένα Windows 10 apps

 Τα Windows 10, όπως και κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα, περιλαμβάνει μια ποικιλία εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για την εκτέλεση των βασικών εργασιών που αναμένεται να εκτελέσει ένας υπολογιστής, όπως η περιήγηση στον ιστό, ο έλεγχος των email, η αναπαραγωγή αρχείων ήχου/ βίντεο, η επεξεργασία φωτογραφιών και, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Μερικοί άνθρωποι απογοητεύονται εντελώς όταν σκέφτονται ότι όλες αυτές οι εφαρμογές καταλαμβάνουν χώρο στο δίσκο. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο στο δίσκο και μπορούν εύκολα να αγνοηθούν αν προτιμάτε μια εναλλακτική λύση τρίτου μέρους. Κάποιες, αλλά όχι όλες, μπορούν να απεγκατασταθούν. Ορισμένες, όπως η ενσωματωμένη εφαρμογή Calendar, είναι χρήσιμη με τρόπους που ίσως δεν περιμένατε οπότε δώστε τους μια ακόμη ευκαιρία.

4. Το Start μενού των Windows

Ίσως το συγκεκριμένο θέμα να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων αλλά κάποιους ανθρώπους τους ενοχλεί ή απλά δεν τους αρέσει.

Η εκκίνηση των Windows 10 είναι μια ενδιαφέρουσα σύνθεση του μενού “Start” των Windows 7 (μια κυλιόμενη, αλφαβητική λίστα προγραμμάτων) στα αριστερά και την οθόνη Start των Windows 8 (tiles διαφόρων μεγεθών) στα δεξιά.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη δεξιά πλευρά της διάταξης Start, αλλάζοντας το μέγεθος ενός λεγόμενου “tile” κάθε φορά, οργανώνοντας τα “tiles” σε ομάδες και συμπτύσσοντας ορισμένες από αυτές τις ομάδες σε φακέλους. Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αλλά ίσως βοηθήσει.

 5. Προγράμματα που κάνουν αυτόματη εκκίνηση

Προγράμματα που συνδέονται με την κατηγορία αυτόματης εκκίνησης (συχνά χωρίς την άδειά σας) και απορροφούν πόρους κάθε φορά που κάνετε εκκίνηση, και συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο παρόλο που ίσως προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πόρους για κάτι άλλο. Φυσικά όλο αυτό που περιγράψαμε είναι ενοχλητικό.

Για να οργανώσετε λίγο αυτό το χάος, μεταβείτε στα Settings > Apps > Startup. Εκεί, θα βρείτε μια πλήρη λίστα όλων των εφαρμογών που κάνουν αυτόματη εκκίνηση κάθε φορά που ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας οπότε κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Ελπίζουμε όλα τα παραπάνω να βοηθήσουν στο να βελτιωθεί η εμπειρία σας στα Windows 10, αν όχι μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα tech tips!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Η SpaceX εκτοξεύει τον 1ο δορυφόρο Starlink για το 2021

Η SpaceX θα εκτοξεύσει 60 δορυφόρους από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy στη Φλόριντα την Τετάρτη. Αυτή θα είναι η πρώτη εκτόξευση του...
00:02:07

Virgin Orbit: Στέλνει εννέα δορυφόρους στο διάστημα

Η Virgin Orbit, μία start up με έδρα την Καλιφόρνια, έστειλε σε τροχιά γύρω από τη γη τον πρώτο της πύραυλο. Ένα...
00:03:19

Samsung: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα Galaxy S21, S21 Plus και S21 Ultra

Οι νέες ναυαρχίδες της Samsung, που παρουσιάστηκαν σε ένα μεγάλο Unpacked virtual event στις 14 Ιανουαρίου, αποτελούν την ιδανική πρόταση της σειράς...

FBI: Χάκερς στοχεύουν με vishing επιθέσεις εταιρείες σε όλο τον κόσμο!

Το FBI προειδοποιεί για χάκερς που πραγματοποιούν συνεχιζόμενες vishing επιθέσεις, στοχεύοντας εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, οι χάκερς επιδιώκουν να κλέψουν...

Το φόρουμ IObit παραβιάστηκε για να διαδωθεί ransomware στα μέλη του

Ο developer βοηθητικών προγραμμάτων των Windows IObit, χακαρίστηκε το Σαββατοκύριακο για να εκτελεστεί μια εκτεταμένη επίθεση που είχε ως στόχο την διανομή...

Κλεμμένα δεδομένα εμβολίου COVID-19 χειραγωγήθηκαν από hackers

Πριν από λίγες εβδομάδες, hackers κατάφεραν να κλέψουν πληροφορίες σχετικά με εμβόλια για τον COVID-19, από τον ιατρικό οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Ερευνητές κέρδισαν 50.000$ αφότου παραβίασαν servers της Apple!

Ερευνητές ισχυρίζονται ότι τους απονεμήθηκε από την Apple αμοιβή ύψους 50.000$ επειδή εντόπισαν κάποιες κρίσιμες ευπάθειες που τους έδωσαν πρόσβαση στους servers...

Wentworth golf club hacked: Σε κίνδυνο τα δεδομένα 4000 μελών

Ένα από τα πιο σημαντικά golf club της Αγγλίας, το Wentworth, ενημέρωσε τα 4000 μέλη του σχετικά με μια ransomware επίθεση, που...

Γιατί δεν χρησιμοποιείτε σωστά την ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων, είναι μία πολύ χρήσιμη λειτουργία όταν δουλεύει σωστά. Ωστόσο σε...

Πρόστιμο σε πάροχο ασφάλειας υγείας για μεγάλη παραβίαση δεδομένων

Ένας αμερικανικός πάροχος ασφάλειας υγείας συμφώνησε να πληρώσει 5,1 εκατομμύρια δολάρια στο Γραφείο Πολιτικών Δικαιωμάτων (OCR), στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών...