ΑρχικήinetGoogle: Πιθανή κατάργηση εφαρμογών fediverse λόγω hate speech

Google: Πιθανή κατάργηση εφαρμογών fediverse λόγω hate speech

Η Google έχει εντείνει τον αγώνα της ενάντια του hate speech (ρητορική μίσους), αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι μπορεί είναι επιθετική.

google
Google: Πιθανή κατάργηση εφαρμογών fediverse λόγω hate speech

Όπως αναφέρει η Private Internet Access, η Google προειδοποίησε ότι θα καταργήσει πολλές εφαρμογές «fediverse» (groups διασυνδεδεμένων διακομιστών που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακή δημοσίευση) από το Play Store για φερόμενη αναπαραγωγή hate speech. Πολλοί τίτλοι Android όπως το Fedilab, το Husky και το Subway Tooter, βοηθούν τους χρήστες να συνδεθούν με περιεχόμενο μίσους που δημιουργείται από χρήστες, και προωθεί τις διακρίσεις.

Οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι η Google είναι υπερβολική. Οι εφαρμογές απαιτούν να πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση για να επισκεφθείτε ένα δεδομένο fediverse, σύμφωνα με τον Eugen, έναν προγραμματιστή πίσω από το κοινωνικό δίκτυο Mastodon που βασίζεται σε fediverse. Θεωρητικά, αυτό δε διαφέρει πολύ από την κατάργηση ενός προγράμματος περιήγησης για τη δυνατότητα επίσκεψης ιστοσελίδων που προωθούν ρατσιστικό περιεχόμενο.

“Οι διακομιστές που φιλοξενούν το περιεχόμενο είναι υπεύθυνοι,” είπε ο Eugen, “όχι τα clients που χρησιμοποιύνται για πρόσβαση σε αυτούς τους διακομιστές.”

Μια τέτοια ενέργεια από πλευράς της Google δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη. Ορισμένα fediverses είναι δημοφιλή μεταξύ των hate groups που απαγορεύτηκαν από τα γενικά κοινωνικά δίκτυα ή δεν είχαν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες. Το Gab, ένα κοινωνικό δίκτυο που έχτισε τη φήμη του για την ανεκτικότητα στο hate speech, άλλαξε ένα feediverse χρησιμοποιώντας μια δικλαδική έκδοση του Mastodon, αφού έχασε τον πάροχο του, την πρόσβαση σε PayPal και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσε για τη λειτουργία του. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Google στοχεύει στο Gab, αλλά μπορεί να είναι ένας πιθανός στόχος.

Google: Πιθανή κατάργηση εφαρμογών fediverse λόγω hate speech

Επίσης, υπάρχει η ανησυχία ότι η Google μπορεί να βλάψει αθώους παρευρισκόμενους και να παραβλέψει τις προσπάθειες των fediverses να κρατήσουν το hate speech έξω από τις πλατφόρμες τους.

Οι χειριστές του Mastodon απέκλεισαν τη μετακίνηση του Gab και μπλόκαραν domains για να αποτρέψουν αλληλεπιδράσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS