ΑρχικήsecurityΗ Microsoft μπλοκάρει τα Windows 10 2004 στις συσκευές με μόντεμ LTE

Η Microsoft μπλοκάρει τα Windows 10 2004 στις συσκευές με μόντεμ LTE

Η Microsoft αναγνωρίζει άλλο ένα γνωστό πρόβλημα που επηρεάζει τις συσκευές Windows 10 με κυψελοειδή μόντεμ WWAN LTE και αποκλείει την εγκατάσταση των Windows 10 2004, έως ότου υπάρξει λύση.

Ορισμένες συσκευές με μόντεμ WWAN LTE ενδέχεται να μην μπορούν να συνδεθούν στο internet και ενδέχεται να μην εμφανίζουν την επιλογή για σύνδεση στο διαδίκτυο στην ένδειξη κατάστασης σύνδεσης δικτύου (NCSI) στην περιοχή ειδοποιήσεων των Windows 10 σύμφωνα με τη Microsoft.

Η Microsoft λέει ότι αυτό το ζήτημα επηρεάζει μόνο τις πλατφόρμες desktop των Windows 10 2004.

Windows 10 2004 Microsoft

Λύση για ήδη διαθέσιμες ενημερωμένες συσκευές

Η εταιρεία έχει εφαρμόσει μια λύση για όλες τις συσκευές Windows 10 με επηρεαζόμενα μόντεμ WWAN LTE, μη προσφέροντας τα Windows 10 2004 μέσω του Windows Update έως ότου επιλυθεί το ζήτημα.

“Εργαζόμαστε για να επιλυθεί το ζήτημα και εκτιμούμε ότι μια λύση θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Σεπτεμβρίου”, δήλωσε η Microsoft.

Μέχρι να είναι διαθέσιμη μια διόρθωση για αυτό το ζήτημα, η Microsoft καλεί τους πελάτες να μην επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν την μη αυτόματη ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 χρησιμοποιώντας το Media Creation Tool ή το κουμπί Update now.

Προς το παρόν, οι πελάτες που χρησιμοποιούν ήδη συσκευές με Windows 10 2004 μπορούν να μετριάσουν το ζήτημα ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας το Airplane mode.

“Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί Start, να πληκτρολογήσετε το Airplane mode και να το επιλέξετε. Στις ρυθμίσεις, ενεργοποιήστε ξανά το Airplane mode. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μπορείτε να συνδεθείτε όπως αναμένεται”, εξήγησε η Microsoft.

Προηγούμενα ζητήματα σύνδεσης στο Internet των Windows 10

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft διερεύνησε ένα άλλο ζήτημα όπου οι πελάτες των Windows 10 2004 έβλεπαν την ένδειξη “No Internet access”, παρόλο που οι συσκευές τους ήταν συνδεδεμένες στο internet.

Αυτό το ζήτημα της “μη πρόσβασης στο διαδίκτυο” αντιμετωπίστηκε από τη Microsoft νωρίτερα αυτό το μήνα, με την κυκλοφορία των Windows 10 Build 20185 για Windows Insiders στο Dev Channel.

Στην ενημερωμένη έκδοση KB4554364 των Windows 10 που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, η εταιρεία διόρθωσε ένα ακόμη ζήτημα συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο που επηρεάζει συσκευές με proxies, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN).

Το σφάλμα επηρέασε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10 και Windows Server και εμπόδισε την σύνδεση στο internet μέσω VPN των εφαρμογών όπως το Microsoft Teams, το Office 365 και το Outlook.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS