ΑρχικήUpdatesMicrosoft Office 365: Πλέον δε θα φοβάστε για malware στα συνημμένα

Microsoft Office 365: Πλέον δε θα φοβάστε για malware στα συνημμένα

Η δημόσια κυκλοφορία της τεχνολογίας ασφαλείας Application Guard για εφαρμογές Microsoft 365, πλησιάζει όλο και περισσότερο. Η νέα ενημέρωση θα δίνει στους διαχειριστές ΙΤ και στο προσωπικό ασφαλείας μεγαλύτερη διαβεβαίωση ότι οι χρήστες που ανοίγουν επικίνδυνα συνημμένα δεν θα προκαλέσουν ξέσπασμα malware.

microsoft
Microsoft Office 365: Πλέον δε θα φοβάστε για malware στα συνημμένα

Το Application Guard προσφέρει πρόσθετες προστασίες για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν Word, Excel και PowerPoint για Microsoft 365 και Windows 10.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Application Guard για το Office ή το Defender Application Guard «βοηθά στην αποτροπή της πρόσβασης μη αξιόπιστων αρχείων σε αξιόπιστες πηγές, διατηρώντας την επιχείρησή σας ασφαλή από νέες και αναδυόμενες επιθέσεις».

Η Microsoft κυκλοφόρησε την ιδιωτική προεπισκόπηση του Application Guard για Office τον Φεβρουάριο, επεκτείνοντας μια δυνατότητα που μέχρι τότε ήταν διαθέσιμη μόνο για το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν ιστοσελίδες με ασφάλεια, με την προστασία ενός «κοντέινερ επιπέδου hardware». Η λειτουργία απομονώνει τις διαδικασίες του προγράμματος περιήγησης από το υποκείμενο λειτουργικό σύστημα και τη συσκευή.

«Για να ενισχύσει την προστασία των χρηστών, το Office ανοίγει αρχεία από δυνητικά μη ασφαλείς τοποθεσίες στο Application Guard, ένα ασφαλές κοντέινερ που είναι απομονωμένο από τη συσκευή μέσω αναπαράστασης βάσει hardware,» δήλωσε η Microsoft σε μια δημοσίευση blog σχετικά με τη δημόσια προεπισκόπηση.

«Όταν το Office ανοίγει αρχεία στο Application Guard, οι χρήστες μπορούν να διαβάσουν, να επεξεργαστούν, να εκτυπώσουν και να αποθηκεύσουν με ασφάλεια αυτά τα αρχεία χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίξουν ξανά εκτός του κοντέινερ.»

Η δυνατότητα θα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και είναι διαθέσιμη μόνο σε πελάτες με άδειες Microsoft 365 E5 ή Microsoft 365 E5.

malware
Microsoft Office 365: Πλέον δε θα φοβάστε για malware στα συνημμένα

Οι υπολογιστές πρέπει να είναι σε έκδοση Windows 10, 2004, 20H1, 19041 και να έχουν το Office Beta Channel Build έκδοση 2008 16.0.13212 ή μεταγενέστερη, σύμφωνα με τα τεχνικά έγγραφα της εταιρείας.

Το Defender Advance Threat Protection (ATP) συνεργάζεται με το Application Guard για το Office, για παρακολούθηση και παροχή ειδοποιήσεων σχετικά με malware σε απομονωμένο περιβάλλον.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS