ΑρχικήUpdatesWindows 10: Νέα δυνατότητα στα Settings διευκολύνει τη διαχείριση των δίσκων

Windows 10: Νέα δυνατότητα στα Settings διευκολύνει τη διαχείριση των δίσκων

Η τελευταία προσπάθεια της Microsoft για να βελτιώσει τα Settings στα Windows 10 επικεντρώνεται στη μεταφορά της διαχείρισης δίσκων στο control interface.

Αφού έκανε τις προαιρετικές ενημερώσεις των Windows 10 ορατές στην εφαρμογή Settings τον περασμένο μήνα, η Microsoft εργάζεται τώρα για να φέρει αυτό που αποκαλεί “μοντέρνα” λήψη στην κονσόλα διαχείρισης δίσκων ή στο εργαλείο “snap-in”, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διαχείριση δίσκων που περιέχουν.

Windows 10

Το Disk Management στην εφαρμογή Settings έφτασε στην έκδοση προεπισκόπησης 20197 των Windows 10 για Windows Insiders στο Dev Channel.

“Από τη σημερινή έκδοση θα μπορείτε πλέον να διαχειρίζεστε τους δίσκους και τους αποθηκευτικούς σας χώρους μέσα από την εφαρμογή Settings”, δήλωσε ο Brandon LeBlanc, ανώτερος διαχειριστής προγράμματος για το Πρόγραμμα Windows Insider.

Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τις πληροφορίες του δίσκου, να δημιουργούν και να μορφοποιούν volumes και να εκχωρούν drive letters. Η νέα εμπειρία διαχείρισης δίσκων στην εφαρμογή Settings βελτιώνει τις δυνατότητες προσβασιμότητας και ενσωματώνεται με το λογισμικό προστασίας δίσκων αποθήκευσης τύπου RAID και τη σελίδα ανάλυσης Windows 10 Storage.

Το Storage Spaces είναι μια δυνατότητα των Windows και του Windows Server που υποστηρίζει συστήματα με πολλές μονάδες δίσκου και επιτρέπει στους χρήστες να ομαδοποιούν ξεχωριστές μονάδες δίσκου για να δημιουργήσουν μια ομάδα αποθηκευτικών χώρων και να προστατεύσουν τα δεδομένα από αστοχίες της μονάδας δίσκου.

Για να δοκιμάσουν τη νέα διαχείριση δίσκων, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στις Settings > System > Storage και να κάνουν κλικ στο Manage Disks and Volumes.

Προς το παρόν το τρέχον συμπληρωματικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων Microsoft Management Console (MMC) είναι ακόμα διαθέσιμο για άτομα που το χρειάζονται.

Η Microsoft αποφάσισε επίσης να αποσύρει τη νέα εφαρμογή Tips που ξεκίνησε να δοκιμάζει με τους Insiders στην προεπισκόπηση Build 20190 νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η εταιρεία την ονόμασε «νέα εμπειρία μετά την ενημέρωση», η οποία επισημαίνει νέες δυνατότητες σε μια αναβάθμιση δυνατοτήτων που οι χρήστες ενδέχεται να μην γνώριζαν.

Δεν είναι σαφές εάν η Microsoft σκοπεύει να συνεχίσει με την εφαρμογή Tips σε μεταγενέστερο στάδιο ή να αναδιαμορφώσει την εμπειρία με μερικά μελλοντικά εργαλεία.

Σύμφωνα με τον Le Blanc, ήταν ένα “δοκιμαστικό run” για να λάβουμε σχόλια και να δούμε το σχετικό ενδιαφέρον και ήταν “συγκεκριμένo μόνο για το Build 20190”. Οι εσωτερικοί χρήστες σίγουρα δεν θα δουν την εφαρμογή Tips σε νεότερες εκδόσεις, αλλά ο LeBlanc σημειώνει ότι οι συμμετέχοντες “ενδέχεται να δουν άλλες εμπειρίες όπως αυτή σε νεότερες εκδόσεις σύντομα”.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS