ΑρχικήReviewsOnionShare: Εύκολη και γρήγορη αποστολή αρχείων μέσω του Tor Onion

OnionShare: Εύκολη και γρήγορη αποστολή αρχείων μέσω του Tor Onion

OnionShare: Εύκολη και γρήγορη αποστολή αρχείων μέσω του Tor Onion

Στις ημέρες μας, πολλοί από τους χρήστες του internet, έχουν την ανάγκη να ανεβάσουν και να επεξεργαστούν διάφορα αρχεία, χωρίς να φοβούνται για την ασφάλεια τους. Για τον ίδιο λόγο, σήμερα υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες, οι οποίες σας επιτρέπουν να κρυπτογραφήσετε και να αποστείλετε τα αρχεία σας, γρήγορα και εύκολα. Ένα καλό παράδειγμα για αυτό, είναι η εφαρμογή OnionShare.

Το OnionShare λοιπόν, είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, η οποία σας επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Tor Onion. Εκτός από την τέλεια ασφάλεια, το OnionShare προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να στείλουν τα αρχεία τους, χωρίς να έχουν άμεση σύνδεση με το σημείο αποστολής. Αυτό σημαίνει, ότι ο παραλήπτης μπορεί να λάβει τα αρχεία, χωρίς όμως να ξέρει την αρχική διεύθυνση τους.

Στην πραγματικότητα, το OnionShare λειτουργεί σαν μία peer-to-peer εφαρμογή. Χάρη στην υπηρεσία Tor Onion, ο παραλήπτης μπορεί να λάβει και να κατεβάσει τα αρχεία του απευθείας από τον Tor Browser, χωρίς την ανάγκη να εγκαταστήσει το OnionShare.

Ακολουθεί λίστα με τις σημαντικότερες δυνατότητες της εφαρμογής:

  • Cross-Platform υποστήριξη (Windows, macOS και Linux).
  • Αποστολή και παραλαβή αρχείων.
  • Υποστήριξη ορισμένων CLI εντολών.
  • Δυνατότητα να χρησιμοποιήσει Bridges (εάν έχετε πρόβλημα με την σύνδεση στο Tor Network).
  • Persistent URLs (μόνο για προχωρημένους χρήστες).
  • Stealth Mode (πιο ασφαλής αποστολή).

Εγκατάσταση του OnionShare σε Linux:

Συνήθως, η εγκατάσταση του OnionShare σε λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux, είναι απλή και γρήγορη. Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, πρέπει απλά να ανοίξετε το κέντρο λογισμικού και να κάνετε λήψη της εφαρμογής.

Σε περίπτωση όπου η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στο software center, θα πρέπει να κάνετε ενημέρωση των PPA, χρησιμοποιώντας τις παρακάτω εντολές:

sudo add-apt-repository ppa:micahflee/ppa

sudo apt update

sudo apt install -y onionshare

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση της εφαρμογής σε συστήματα τα οποία δεν βασίζονται στο Ubuntu, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της εφαρμογής.

Διαφορετικά, εάν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε Windows ή macOS, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής και, στη συνέχεια, να ακολουθήσετε τις εντολές του προγράμματος εγκατάστασης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS