Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 23:45
Αρχική security Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας CSII: Απολογισμός Δράσεων για την περίοδο 2019-2020

Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας CSII: Απολογισμός Δράσεων για την περίοδο 2019-2020

Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας  CSII  Απολογισμός Δράσεων

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute-CSII) ενημερώνει τους πολίτες για τις δράσεις που πραγματοποίησε (απολογισμός δράσεων) κατά την περίοδο 2019 έως 06/2020. Κατά την παραπάνω περίοδο το Ινστιτούτο προχώρησε σε ποικίλες δράσεις όπως:

1) διεξαγωγή ημερίδων σε σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών σε ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο,

2) διοργάνωση live webinar και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού για ενημερωτικό σκοπό σε γονείς, παιδιά, αλλά και επιχειρηματικές ομάδες της χώρας μας σχετικές με την σύγχρονη διαχείριση των εταιρειών τους και την προστασία αυτών από τις διαδικτυακές απάτες,

3) επιμορφωτικές επισκέψεις  μαθητών στα γραφεία με σκοπό την εκπαίδευση τους σε θέματα του διαδικτύου παράλληλα με εκπαιδευτική εκδρομή στο ιστορικό κέντρο (Ακρόπολη-Πλάκα-Μοναστηράκι),

4) καθημερινή αρθρογραφία πάνω σε διαδικτυακά φαινόμενα της εποχής μας η οποία είχε τεράστια απήχηση στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες χιλιάδες διαδικτυακούς χρήστες να διαβάζουν και στη συνέχεια να κοινοποιούν τα άρθρα μας στα προφίλ τους.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο 2019 – 06/2020, καταγράφηκαν περισσότερα από 460 αιτήματα σχολείων για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων. Εξ αυτών, υλοποιήθηκαν οι περισσότερες με σκοπό την ολοκλήρωση των αιτημάτων στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα, τόσο ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, όσο και η Διευθύντρια αυτού, κα Καλλιόπη Ιωάννου, παραχώρησαν, μετά από αιτήματα των μέσων ενημέρωσης, δεκάδες συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενημερώνοντας το κοινό για ζητήματα κυβερνοασφάλειας και προστασίας των παιδιών κατά την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο.

Κατά την παραπάνω περίοδο αναφοράς και ειδικότερα στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας αντιλαμβανόμενο τα νέα δεδομένα και αποσκοπώντας στην προστασία τόσο της ομάδας που το πλαισιώνει όσο και του κοινού, συνέχισε τις δραστηριότητες του λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο δέχτηκε την χρονική περίοδο 2019-06/2020- 22.400 τηλεφωνικές κλήσεις και 44.500 ηλεκτρονικά μηνύματα πολιτών τόσο στο τηλεφωνικό κέντρο όσο και στην ηλεκτρονική του διεύθυνση αλλά και στα προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (FacebookInstagramLinkedIn).

Ταυτόχρονα, ενόψει των προαναφερθέντων μέτρων, το Ινστιτούτο πραγματοποίησε δεκάδες live webinar μέσω της σελίδας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παράλληλα με τις δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα επί συναφών θεμάτων.

Οι ειδικοί του CSI Institute (CSII) και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι πραγματοποίησαν σεμινάρια ποικίλης θεματολογίας ενώ οι χρήστες του διαδικτύου είχαν την δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, αλλά και να εκφράσουν τις απορίες τους και να λάβουν απάντηση σε πραγματικό χρόνο από τους εκλεκτούς εισηγητές μας. Όλα τα βίντεο από τα online σεμινάρια είναι διαθέσιμα στο κανάλι του CSI Institute στο YouTube.

Τα μέλη του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια και κατά την παραπάνω περίοδο, διατήρησαν αμείωτη την αρθρογραφική τους δραστηριότητα. Ειδικότερα, το διάστημα 2019 – 06/2020, δημοσιεύτηκαν εκατοντάδες άρθρα (περίπου 650 άρθρα) στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ινστιτούτου. Πρόκειται για άρθρα ποικίλης θεματολογίας και καθένα από αυτά δημοσιεύτηκε ονομαστικά από κάθε αρθρογράφο-εθελοντή του CSI Institute.

Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά στην απήχηση της σελίδας του Ινστιτούτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την τελευταία να αριθμεί σήμερα χιλιάδες ακολούθους στο Facebook.

Tέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας στις εταιρείες που μας εμπιστεύονται και μέσω της εταιρικής τους κοινωνικής ευθύνης συνδράμουν στη διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο συντονισμό διαδικτυακών δράσεων όπως η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων, η Ψηφιακή Ακαδημία Μαθητή και λοιπών ενημερωτικών δράσεων. Διευκρινίζουμε ότι όλες οι υπηρεσίες του CSII προς τον πολίτη παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, όλους εκείνους που προσφέρουν στο Ινστιτούτο μας και ειδικότερα τους νέους εθελοντές μας που βρίσκονται ανά την επικράτεια πλην όμως καθημερινά και μέσα από τη δικτύωση είναι κοντά μας για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με διαφορετικούς τρόπους και δεξιότητες.

Πηγή: www.csii.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS