ΑρχικήsecurityEmpire Market: Η σελίδα του dark web δέχτηκε επίθεση DDoS;

Empire Market: Η σελίδα του dark web δέχτηκε επίθεση DDoS;

Η δημοφιλής ιστοσελίδα dark web, Empire Market, παρέμεινε εκτός λειτουργίας για 48 ώρες, με ορισμένους χρήστες να υποπτεύονται κάποιο exit scam ή μια επίθεση DDoS.

empire market ddos
Empire Market: Η σελίδα του dark web δέχτηκε επίθεση DDoS;

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εμφανίστηκαν πολλές αναφορές στο Twitter και στο Reddit από χρήστες που διαμαρτύρονταν για πρόβλημα φόρτωσης στην ιστοσελίδα του Empire Market.

Το Empire Μarket διαθέτει πολλά παράνομα προϊόντα, όπως ναρκωτικά, χημικά, πλαστά αντικείμενα, κοσμήματα και αριθμούς πιστωτικών καρτών, ενώ προσφέρει μεθόδους πληρωμής όπως Bitcoin, Litecoin και Monero.

«Πραγματοποίησα μια παραγγελία πριν από 5 ημέρες και δεν ξέρω αν ο προμηθευτής κατάφερε να το επιβεβαιώσει γιατί δεν έχω δει κάτι στο διαδίκτυο από τότε. Είναι άσχημο να περιμένεις κάτι και να έχει ακυρωθεί αυτόματα,» δήλωσε ένας χρήστης του Reddit, ο JuicyVeins.

Ορισμένες φήμες και σχόλια που κυκλοφορούν για τη διακοπή λειτουργίας του Empire Market, σε δημόσια φόρουμ συζητούν την πιθανότητα ενός exit scam.

Tα exit scams εμφανίζονται όταν οι επιχειρήσεις συνεχίζουν, χωρίς δισταγμό, να δέχονται παραγγελίες χωρίς να τις εκτελούν και τελικά εξαφανίζονται με τα χρήματα.

Τα τελευταία χρόνια, τα exit scams σε κρυπτονομίσματα χρησιμοποιήθηκαν για την κλοπή χρημάτων που είναι αποθηκευμένα σε δεσμευμένους λογαριασμούς.

Ωστόσο, αυτή η πιθανότητα είναι ελάχιστη στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένου ότι ορισμένοι χρήστες ισχυρίζονται ότι μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα, αν και με δυσκολία. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Empire Market έχει υποστεί επιθέσεις DDoS. Νωρίτερα φέτος, η ιστοσελίδα είχε σχεδόν αποφύγει σοβαρά προβλήματα από επιθέσεις DDoS.

dark web
Empire Market: Η σελίδα του dark web δέχτηκε επίθεση DDoS;

Ένας χρήστης του Twitter, ο DarkDotFail, ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι η αγορά είχε υποστεί μια τεράστια επίθεση DDoS, η οποία έκανε την πρόσβαση πολύ αργή, με τη λειτουργία του Monero να είναι κατεστραμμένη.

Ένας κορυφαίος συντονιστής του Empire Market δήλωσε: «Εάν το dark web market δεν έχει επανέλθει σε μερικές μέρες, θα κάνω μια ανάρτηση για όλη την κατάσταση τότε, είναι πρώτες μέρες και ίσως οι διαχειριστές να το επαναφέρουν.»

Εάν αυτό αποδειχθεί να είναι απλώς μια επίθεση DDoS, είναι εκπληκτικά μεγάλη, με τον επικεφαλής συντονιστή να δίνει μια διφορούμενη απάντηση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS