ΑρχικήsecurityHackers Κρυπτονομισμάτων: Γρήγορος εντοπισμός τους με AI

Hackers Κρυπτονομισμάτων: Γρήγορος εντοπισμός τους με AI

“Με βάση τα πρόσφατα computer break-ins σε Ευρώπη και Αμερική, αυτός ο τύπος watchdog λογισμικού θα είναι σύντομα ζωτικής σημασίας για να αποτρέπει τους miners κρυπτονομισμάτων να εισβάλουν σε εγκαταστάσεις υπολογιστών υψηλής απόδοσης και να κλέβουν πολύτιμους υπολογιστικούς πόρους”, δήλωσε ο Gopinath Chennupati, ερευνητής στο Los Alamos National Laboratory. “Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης (AI) deep learning έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει την καταχρηστική χρήση υπερυπολογιστών ειδικά για τους σκοπούς της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.”

Τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, είναι μορφές ψηφιακού χρήματος. Oι miners κρυπτονομισμάτων «σκάβουν» ψηφιακά για νομίσματα πραγματοποιώντας έντονους υπολογισμούς.

Οι νόμιμοι “cryptocurrency miners” συγκεντρώνουν συχνά τεράστιες συστοιχίες υπολογιστών για να αφιερωθούν στη συλλογή ψηφιακών μετρητών. Κάποιοι άλλοι όμως που θέλουν να πλουτήσουν γρήγορα προσπαθούν να κάνουν hijack σε υπερυπολογιστές, προσπαθώντας φυσικά να μην τους εντοπίσουν. Το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει αυτές τις ενέργειες στην πράξη συγκρίνοντας προγράμματα που βασίζονται σε γραφήματα, τα οποία είναι σαν δακτυλικά αποτυπώματα για λογισμικό.

AI κρυπτονομισμάτων

Όλα τα προγράμματα μπορούν να αναπαρασταθούν με γραφήματα που αποτελούνται από κόμβους που συνδέονται με γραμμές και βρόχους. Το νέο σύστημα AI συγκρίνει τα περιγράμματα σε ένα γράφημα ελέγχου ροής ενός προγράμματος με έναν κατάλογο γραφημάτων για προγράμματα που επιτρέπεται να εκτελούνται σε έναν δεδομένο υπολογιστή.

Ωστόσο, αντί να βρει μια αντιστοίχιση με ένα γνωστό ποινικό πρόγραμμα, το σύστημα ελέγχει για να προσδιορίσει εάν ένα γράφημα είναι μεταξύ εκείνων που προσδιορίζουν προγράμματα που υποτίθεται ότι τρέχουν στο σύστημα.

Οι ερευνητές δοκίμασαν το σύστημά τους συγκρίνοντας έναν γνωστό, καλοήθη κώδικα με έναν καταχρηστικό κώδικα εξόρυξης Bitcoin. Διαπίστωσαν ότι το σύστημά τους εντόπισε την παράνομη εξόρυξη πολύ πιο γρήγορα και πιο αξιόπιστα από τις συμβατικές αναλύσεις χωρίς AI.

Επειδή η προσέγγιση βασίζεται σε συγκρίσεις γραφημάτων, δεν μπορεί να ξεγελαστεί από κοινές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι miners κρυπτογράφησης για να συγκαλύψουν τους κώδικες τους, όπως η συγκαλυπτική μεταβλητή και τα σχόλια που έχουν σκοπό να κάνουν τους κώδικες τους να μοιάζουν με νόμιμο προγραμματισμό.

Παρόλο που αυτή η προσέγγιση που βασίζεται σε γραφήματα ενδέχεται να μην προσφέρει μια εντελώς αποτελεσματική λύση για όλα τα σενάρια, επεκτείνει σημαντικά το σύνολο των αποτελεσματικών προσεγγίσεων που πρέπει να χρησιμοποιούν οι ντετέκτιβ στον κυβερνοχώρο στις συνεχείς προσπάθειές τους να καταπνίξουν τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Με βάση τις πρόσφατες αλλαγές στα λεγόμενα “computer break-ins”, τέτοια λογισμικά θα είναι σύντομα ζωτικής σημασίας για την αποτροπή της εισβολής των cryptocurrency miners σε εγκαταστάσεις υπολογιστών υψηλής απόδοσης και την κλοπή πολύτιμων υπολογιστικών πόρων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS